DIREKTOR I KRITIKUJE I BRANI: Evo kako je Iliev opravdao ostanak Tomića na klupi Partizana
Foto: Fonet

Alarmi u Humskoj

DIREKTOR I KRITIKUJE I BRANI: Evo kako je Iliev opravdao ostanak Tomića na klupi Partizana

Fudbal -

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev izjavio je da trener Ivan Tomić ima punu podršku posle lošeg starta sezone, odnosno rane eliminacije iz Evrope i remija sa Bačkom (0:0) u Superligi.

"Razmišljali smo šta može da se promeni i poboljša. Generalno, niko nije potencirao temu oko statusa trenera. Razumem da je momenat i da hoće mnogi da napadaju, što je bilo mnogih u istoriji Partizana. Bili su porazi kao protiv Kroacije, što je bila nacionalna tragedija, pa se nije menjalo. Pokazali bismo neozbiljnost i slabost", rekao je Iliev posle sastanka čelnika na stadionu u Humskoj.

On je dodao da u potpunosti veruje Tomiću i igračima, ističući da očekuje reakciju već u Kruševcu protiv Napretka.

"Verujem u igrače, a menjati trenera je ulazak u začarani krug. Sportski direktor i trener imaju veliku odgovornost. Da li pravimo greške? Prave ih svi... Ne možemo na osnovu jedne ili dve utakmice da menjamo. Mislim da Ivan može da izvuče potencijal iz ekipe. Svetlo koje vidim je prva utakmica sa Zaglebjem i ona je pokazatelj", poručio je Iliev.

Ilieva je posebno pogodila igra na otvaranju domaćeg prvenstva protiv Bačke.

"I pored naše podrške da imaju veliki kvalitet igra je bila sramna. To je poražavajuće. Navijači su od 5. minuta mogli da pogrdno pevaju. Svaki radnik u Partizanu se stidi jučerašnjeg izdanja. Šamar za struku i same igrače".

Prema njegovim rečima "trenutno je najveća tragedija to što Partizan nije postigao gol oko 300 minuta".

"Prvu utakmicu sa Zaglebjem odigrali smo fantastično i to je bio početak kraja evropske priče. Nismo izgubili u revanšu, ispali smo na penale. Otišli smo u Poljsku sa saznjem da ćemo rutinski odraditi posao, a uvučeni smo u njihov ritam. Videlo se posle revanša da su igrači potišteni, omalovaženi i u haosu... Pre toga su bili majstori".

Iliev je kazao da niko ne može da kaže da je Partizan pogrešio sa pojačanjima.

"Moja najveća greška kada sam pričao o 'bombama'. Verovatno nije trebalo da ih tako nazovem. Kad su dolazili Radović i Đurđić cela Srbija bila je na nogama. Janković je pokazao da je veliki potencijal, kao i Gogua, pa Everton... Doveli smo vrhunske i perspektivne igrače", zaključio je Iliev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track