DOČEKAN KAO SUPERSTAR: Rajkovića iznenadili navijači, potpisao petogodišnji ugovor sa Makabijem
Foto: Maccabi-tlv.co.il

Topla dobrodošlica u Tel Avivu

DOČEKAN KAO SUPERSTAR: Rajkovića iznenadili navijači, potpisao petogodišnji ugovor sa Makabijem

Fudbal -
Doskorašnji golman Crvene zvezde zarađivaće u Izraelu 400.000 evra po sezoni

Doskorašnji golman Crvene zvezde Predrag Rajković poptisao je danas petogodišnji ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva, objavio je izraelski klub.

Nekoliko desetina navijača Makabija sačekalo je bivšeg čuvara mreže Zvezde i već na aerodromu mu na poklon uručilo šalove u žuto-plavim bojama.

Golman reprezentacije Srbije uspešno je prošao medicinske preglede u novom klubu i zadužio dres sa brojem 95.

"Rajković je došao posle razgovora trenera Jokanovića, Đordija Krojfa i mene. Nema sumnje da smo napravili odličan posao dolaskom mladog i talentovanog golmana. Nekoliko vrhunskih klubova želelo je Rajkovića i oduševljeni smo što se odlučio za Makabi", rekao je za klupski sajt sportski direktor Martin Bejn.

Makabi iz Tel Aviva je Crvenoj zvezdi za transfer Rajkovića izdvojio tri miliona evra, a mladom golmanu će pripasti 400.000 evra godišnje.

"Ovo je korak napred u mojoj karijeri i veliki izazov za mene. Klub je ambiciozan i drago mi je što sam ovde. Nije mi bilo lako što sam morao da napustim Zvezdu", rekao je Rajković.

Rajković je 2013. godine prešao iz Jagodine u Zvezdu, sa kojom je osvojio šampionsku titulu i poslednjih šest meseci predvodio ekipu sa kapitenskom trakom. Sa omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio je Evropsko prvenstvo u Litvaniji (2013) i prvenstvo sveta na Novom Zelandu (2015), gde je proglašen za najboljeg golmana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track