DOVELI GA ZA DŽABE: Brat Emine Jahović prodao Ibanjeza, Zvezda zaradila!
Foto: Filip Plavčić

Crvena zvezda se oparila

DOVELI GA ZA DŽABE: Brat Emine Jahović prodao Ibanjeza, Zvezda zaradila!

Fudbal -

Crveno-beli će od Trabzona zaraditi 1,5 miliona evra na levom beku, koji je prošle sezone bio jedan od najboljih u klubu s Marakane

Fudbaler Crvene zvezde Luis Ibanjez (28) potpisao je predugovor s turskim Trabzonom, a transfer je realizovao bivši košarkaš Mirsad Jahović, brat poznate pevačice Emine Jahović.Prema dogovoru uprave dva kluba, Luis Ibanjez napustiće Marakanu 31. avgusta, kada budu okončane kvalifikacije za Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Turski mediji navode da je Argentinac pristao na transfer jer će u Trabzonu zarađivati tri puta više nego u Crvenoj zvezdi, dok su crveno-beli na račun obeštećenja zaradili 1,5 miliona evra. Ibanjez u prvi mah nije bio raspoložen da ide u Tursku jer je dobio dojavu da čelnici tog kluba varaju igrače. Naime, njegovom tastu Darku Alagiću su javili iz Nemačke da Marko Marin, bivši igrač Trabzona, još potražuje dugovanja od kluba.Ipak, posle razgovora s menadžerom Mirsadom Jahovićem i dugog ubeđivanja, Alagić i Ibanjez su pristali na ponuđene uslove. Argentinac je stavio paraf na trogodišnji ugovor, po kojem će prve godine zaraditi 900.000 evra, u drugoj milion, a u trećoj 1,1 milion evra. Mirsad Jahović je rođen u Novom Pazaru, a dugi niz godina igrao je za turske klubove i reprezentaciju te zemlje. Poslednjih godina radi kao menadžer, a inače je brat poznate pevačice Emine Jahović.Prošle godine direktor Zvezdan Terzić doveo je Ibanjeza kao slobodnog igrača iz mađarskog Đera za nula dinara i dao mu godišnju platu od 240.000 evra.- Ibanjez može da napusti Crvenu zvezdu 31. avgusta ove godine. Stav kluba je da niko od igrača ne odlazi za vreme kvalifikacija u Evropi - bilo je sve što je za naš list rekao Zvezdan Terzić.Prema saznanjima Kurira, Luisa Ibanjeza će na mestu levog beka zameniti Mihailo Ristić. Prema proceni trenera Miodraga Božovića, Ristić je bolji u defanzivi od Ibanjeza, a doveden je i mladi reprezentativac Stefan Milošević.

Pojačanje iz HolandijeVRATIO SE LUKOVIĆCrvena zvezda je predstavila Andriju Lukovića (21), povratnika iz PSV.- Zahvalan sam na ukazanom poverenju i mogućnosti da budem deo Crvene zvezde. Spreman sam da se borim za mesto u timu. Iz Zvezde sam otišao sa 12 godina i ovim povratkom mi se ostvario san.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track