DULE I VUJADIN SAVIĆ U ZVEZDI: Centrirao sam tati za gol na Marakani

Snimaju film

DULE I VUJADIN SAVIĆ U ZVEZDI: Centrirao sam tati za gol na Marakani

Fudbal -
Ljubav naježio sam se dok smo trčali u voljenim dresovima. Meni kao sinu bilo je puno srce kad sam ga video kako uživa u Zvezdinom dresu, kaže mlađi Savić za Kurir

Zajednička fotografija Dušana i Vujadina Savića na popularnoj Marakani u dresu Crvene zvezde zapalila je internet. Nekadašnji golgeter crveno-belih i njegov sin svojim gestom oduševili su sve navijače bivšeg prvaka Evrope i sveta.U razgovoru za Kurir Vujadin Savić (25) otkriva kako je nastala fotka:"Snima se dokumentarni film o tati u režiji Dragana Elčića. Zbog toga smo bili obučeni u crveno-bele dresove. Pričali smo o svemu, o njegovom dolasku u Crvenu zvezdu i tome kako je kao dečak hvatao lopte na utakmicama i debiju 1974. godine, o golovima koje je postigao u domaćem prvenstvu i evropskim utakmicama. Posebno se setio meča protiv Borusije iz Menhengladbaha i finala Kupa UEFA i svojih golova koje je dao Arsenalu i Vest Bromvič Albionu. To su mu najdraži golovi u karijeri!"Vujadin Savić otkriva za Kurir da su sve generacije Savića tog dana bile na stadionu."Moram priznati da je tog dana bio prelep osećaj biti pored tate i sina na Marakani, pa još svi obučeni u naše Zvezdine dresove. Naježio sam se u jednom trenutku. Nešto neprocenjivo, teško je rečima opisati. Dule, Andrej i ja u Zvezdinim dresovima... Uh!"Čim je obukao crveno-beli dres, legendarni Dušan Savić nije mogao da ostane miran."Tata je šutirao na gol, driblao, žonglirao loptu. Tražio je da mu centriram, da se priseti kako je kao klinac potpisao za Crvenu zvezdu kad ga je Toma Milićević danima testirao. Meni kao sinu bilo je puno srce kad sam ga video kako uživa u Zvezdinom dresu", opisao nam je Vujadin Savić.

Goruće pitanje Traži se brz štoper sa čistim papirima VUJADIN PO UKUSU TRENERAVujadin Savić završio je saradnju sa Votfordom. Prošlog leta bio je aktuelan njegov povratak u Crvenu zvezdu, ali je klub iz čudnih razloga odustao od transfera. Ove sezone, u Crnoj Gori pre nekoliko nedelja, trener crveno-belih Miodrag Božović imao je neformalan razgovor s Vujadinom Savićem. Crvenoj zvezdi je potreban brz štoper, a Savić je na testovima u Votfordu i Bordou uvek bio među trojicom najbržih igrača. Pitanje je samo hoće li se sa ovim transferom složiti generalni direktor Zvezdan Terzić. Mada, koliko je spora i bušna odbrana crveno-belih, Savić, koji ima čiste papire, bio bi premija - kako na terenu, još više u svlačionici, jer je odrastao u klubu i zna šta znači Crvena zvezda."Radim sa fudbalerima OFK Beograda. Održavam formu i nadam se povratku u inostranstvo. Opet, ako bi me Zvezda pozvala... Svi znaju koliko mi Crvena zvezda znači u životu", rekao je Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track