DUPLA KRUNA: Mesi i Nejmar doneli Barseloni Kup kralja (VIDEO)
Foto: Reuters

Silovito

DUPLA KRUNA: Mesi i Nejmar doneli Barseloni Kup kralja (VIDEO)

Fudbal -
Barsa je stigla do svog drugog velikog trofeja u sezoni, pošto je ranije osvojila titulu šampiona Španije

BEOGRAD - Fudbaleri Barselone osvojili su večeras Kup Kralja, pošto su u finalu savladali Atletik Bilbao sa 3:1. Ekipa Luisa Enrikea je od početka meča krenula silovito ka golu rivala i prvu veliku priliku je imala već u destom minutu.

Lionel Mesi je proigrao Nejmara koji je zatresao mrežu, ali je taj gol poništen zbog ofsajda. Deset minuta kasnije na semaforu je ipak pisalo 1:0 za Barselonu, a najzaslužniji za to bio je Mesi. Argentinac je predriblao trojicu protivničkih fudbalera na desnoj strani, ušao u šesnaesterac gde je prevario još jednog igrača Atletit Bilbaa i poslao loptu u bliži golmanov ugao. U 37. minutu su se navijači na prepunom Nou Kampu ponovo radovali.

Ivan Rakitić je odigrao dupli pas sa Mesijem, a potom je uposlio Luisa Suareza, koji je dodao loptu do Nejmara koji je zatresao mrežu za 2:0. Na velikih 3:0 svojim drugim golom na meču povisio je Lionel Mesi u 74. minutu na asistenciju Danija Alvesa. Do kraja meča Atletik Bilbao je uspeo da postigne počasni pogodak preko Injakija Vilijamsa u 79. minutu. Barselona je tako stigla do svog drugog velikog trofeja u sezoni, pošto je ranije osvojila titulu šampiona u Španiji, a sledeće nedelje će igrati za još jedan - u finalu Lige šampiona protiv Juventusa.

http://www.youtube.com/watch?v=EJjbpFr2d2o
Mesi i Nejmar doneli Barseloni Kup kralja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track