Dušan Maravić: Albanski dron bio je uvod u krvoproliće!

Dugogodišnji funkcioner UEFA traži kaznu za Turke

Dušan Maravić: Albanski dron bio je uvod u krvoproliće!

Fudbal -
Turci i Albanci nastavljaju trend nasilja, a poslednja morbidnost viđena je u Briselu, gde se skandiralo „Svi Srbi će proći kao Marko Ivković“

Dugogodišnji funkcioner UEFA Dušan Maravić smatra da je pojava drona na utakmici između Srbije i Albanije 14. oktobra u Beogradu bila samo uvod u nemile scene, provokacije i demonske poruke koje se u sve većoj meri pojavljuju na stadionima.Navijači Galatasaraja su u utorak protiv Anderlehta u Briselu, u meču mladih timova dva tima, skandirali „Ubij, Srbina“ i „Svi Srbi će proći kao Marko Ivković“ što je do sada neviđen skandal, zbog čega je glavni sudija na nekoliko minuta prekinuo utakmicu. Meč je nastavljen uprkos tome što su Turci produžili da vređaju i prete Srbima, iako među akterima meča nije bilo naših.- Albanski dron bio je na izvestan način presedan još od nemilih događaja na stadionu Hejsel 1985. godine, kad je život izgubilo 39 ljudi. UEFA je od tada uradila mnogo da bi se izbegli neredi na tribinama. Pojava drona bila je nešto dosad neviđeno u praksi. Posledice su nesagledive i vrlo opasne - rekao je za Kurir Maravić i dodao:- Ako se ovaj trend nasilja i skandala nastavi na evropskim utakmicama najvišeg ranga, igranje fudbala neće imati smisla. Pošto sam 20 godina radio u UEFA, znam da oni pomno prate situaciju sa albanskim i turskim huliganima. Do sada su bili izrazito tolerantni, ali se pitam dokle će imati strpljenja. Ukoliko svega ovoga bude i u budućnosti, budite uvereni da bi moglo doći do prekida svih takmičenja.

Početak... Dron sve zakuvao
Početak... Dron sve zakuvao

Pristalice Galatasaraja ne prestaju da provociraju Evropu veličanjem ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu.- Ponašanje turskih i albanskih navijača mora biti drastično kažnjeno! Ako nastave po istom scenariju, UEFA će morati da ih skloni iz svih svojih takmičenja, jer ne vidim drugi način da se spreči iživljavanje huligana na stadionima - tvrdi Maravić.

Koristan savetDA MI SRBI NE PROVOCIRAMODušan Maravić smatra da država Srbija i FSS moraju biti vešti kako u aktuelnoj situaciji ne bi bili na gubitku.- Srbija treba da se primiri, a ne da provocira. Treba da preko naše države uredimo stvar s našim navijačima, koji nisu cvećke. Mi kao država ne treba da dražimo druge. Ne treba da gledamo Turke i Albance, znamo kroz istoriju ko su oni - rekao je Maravić.

Krvnici NEDELA NAVIJAČA GALATASARAJA- ubili Marka Ivkovića, navijača Crvene zvezde u Istanbulu- nasmrt izboli dvojicu navijača Lidsa Kristofera Loftusa i Kevina Spajta- 13. maja 2013. nožem izboli Buraka Jildrima (21), simpatizera Fenerbahčea- na fajnal-foru 2012. u Istanbulu izboli dečaka od 12 godina jer je nosio dres Fenera- četiri navijača Arsenala izbodena su u Kopenhagenu (finale UEFA kupa)- zapalili tribine stadiona Emirejts i bacali baklje na teren u meču protiv Arsenala 2. oktobra 2014.- u aprilu ove godine izboli dvojicu navijača Čelsija u Istanbulu- nedavno napadnuti navijači Dortmunda (u LŠ) dok su mirno pili pred lokalom- grupa navijača Galate demolirala prostorije jedne TV stanice u Istanbulu- igrače Junajteda 2012. dočekali na aerodromu s transparentima „Junajted, počivaj u miru“ i „Dobro došli u pakao“, psovali ih i vređali- u decembru 2012. tukli navijače Bešiktaša u invalidskim kolicima, razišli se tek kad je policija bacila suzavac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track