FALSIFIKOVANJE U HUMSKOJ: Partizan ometa istragu!
Foto: Dado Đilas

Dosije

FALSIFIKOVANJE U HUMSKOJ: Partizan ometa istragu!

Fudbal -

Nezavisni sindikat policije tvrdi da se čelnici crno-belih mešaju u rad MUP i ponižavaju profesiju radnika SBPOK

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) upala je u prostorije FK Partizan kako bi prikupila podatke zbog sumnje da su pojedini čelnici crno-belih zloupotrebili položaj i falsifikovali članske karte uoči izborne skupštine.Međutim, kako kažu u Nezavisnom sindikatu policije Srbije, neki čelnici Partizana pokušavaju da izvrše pritisak na radnike službe SBPOK i tako ometu istragu.- Povodom izjava pojedinih funkcionera Partizana o navodnoj sprezi pripadnika MUP i pojedinih struktura u okviru kluba, mole se navedeni rukovodioci FK Partizan da radnicima MUP omoguće zakonski rad i da poštuju nadležne državne institucije. Očigledan medijski pritisak na radnike službe SBPOK od pojedinih rukovodilaca je neprimeren i kosi se s načelom nezavisnosti i nepristanosti u radu MUP - navode u sindikatu i dodaju:

- Neodmerene i neargumentovane izjave pojedinih funkcionera FK Partizan o navodnom pristrasnom radu radnika MUP u slučaju korišćenja pečata preminulog sekretara kluba Darga Grubora i eventualnih zloupotreba ne možemo nikako drugačije shvatiti već kao direktno mešanje u rad MUP. Smatramo da su radnici SBPOK visoko kvalifikovani i profesionalci, koji poštuju sve zakonske regulative i načelna postupanja prilikom obavljanja poslova i zadataka, tako da je svaki rad mešanja u njihov rad i pokušaj degradacije njihove profesionalnosti direktan vid pritiska na rad i pokušaj omalovažavanja i ponižavanja njihove profesije, što kao njihova sindikalna organizacija koja na svaki način štiti radnike MUP ne smemo da dozvolimo.

Šuška seVAZURA VRŠIO PRITISAK?Ostaje pitanje da li sindikat policije misli da generalnog direktora Miloša Vazuru, koji se oglašavao povodom ovog slučaja, tvrdeći da se u klubu ne dešava ništa neobično i da je policija već mesecima u klubu. Kurir je saznao da je on vršio pritisak na sekretarice Lj. M. i N. L, koje su ranije saslušane, kako bi ih nagovorio da promene iskaz dat radnicima SBPOK.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track