(VIDEO) FAVORITI PO PLANU: Pobede Čelsija, Sitija, Arsenala, Junajteda...
Foto: Reuters

Premijer liga

(VIDEO) FAVORITI PO PLANU: Pobede Čelsija, Sitija, Arsenala, Junajteda...

Fudbal -
Čelsi, Mančester junajted i Arsenal pobedili na gostovanjima, a Mančester siti savladao Lester kod kuće

Posle utakmica 28. kola engleske fudbalske Premijer lige ostalo je ista meta i isto odstojanje na vrhu tabele, jer su u utakmicama odigranim u sredu uveče svi favoriti zabeležili pobede.

Lider Čelsi je poneo ceo plen sa teškog gostovanja Vest Hemu. Strelac jedinog gola na meču bio je Eden Azar u 22. minutu posle duplog pasa sa Ramirešom. Bilo je dosta šansi na obe strane, naročito u uvodnom delu drugog poluvremena, ali su u tom periodu blistali golmani Adrijan i Kurtoa. Domaćin je u poslednjim trenucima oštećen za nedosuđeni penal. Branislav Ivanović je odigrao ceo meč za tim Žozea Murinja, dok drugi srpski internacionalac iz Čelsija Nemanja Matić nije imao pravo igranja zbog suspenzije.

Mančester siti, kao drugoplasirani, ostao je na pet bodova zaostatka za "plavcima", jer je kao domaćin savladao "fenjeraša" Lester rezultatom 2:0. "Građani" su poveli u finišu prvog poluvremena preko Davida Silve, a konačan rezultat postavio je Džejms Milner u finišu drugog poluvremena. Aleksandar Kolarov je bio starter u domaćoj ekipi i na terenu je ostao do kraja.

Arsenal i Mančester junajted su osvojili po tri boda na gostovanjima. "Tobdžije" su se radovale protiv Kvins Park Rendžersa, a "crveni đavoli" u Njukaslu. Olivije Žiru i Aleksis Sančez su slomili otpor "rendžera" sredinom drugog poluvremena, a poraz domaćina samo je ublažio Ostin u 82. minutu. Izabranici trenera Luja Van Gala namučili su se protiv "svraka", a muke im je prekratio Ešli Jang u 89. minutu.

Ipak, junak u Njukaslu je Jonas Gutijerez. Argentinac koji je godinu i po dana vodio borbu sa teškom bolešću i pobedio je, ušao je u igru u 65. minutu. To mu je prvi nastup otkako je počeo bitku sa rakom testisa.

Liverpul se vratio na peto mesto, preskočivši Sautempton, rutinskom pobedom nad Barnlijem na Enfildu golovima Džordana Hendersona u 29. minutu i Danijela Staridža u 51. Lazar Marković je utakmicu odgledao sa klupe.

Najuzbudljivije je bilo na Vart hart lejnu. Osim što je napadač Svonsija Gomis kolabirao u 12. minutu, gledaoci su videli pet golova. Totenhem je vodio 1:0, pa 3:1, ali je na kraju bilo uzbudljivo. Ipak, "labudovi" nisu uspeli da stignu do boda, jer je ostalo 3:2.

Pobedu je zabeležio i Stouk protiv Evertona - 2:0.

Dakle, stanje na vrhu tabele se nije promenilo: Čelsi ima 63 boda i meč manje, Mančester siti 61, Mančester junajted 56, Arsenal 54, Liverpul 51, Sautempton 49...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja