FK VOJVODINA: Krivične prijave protiv bivših rukovodilaca
Foto: Nebojša Mandić

Fudbalski rat u Novom Sadu

FK VOJVODINA: Krivične prijave protiv bivših rukovodilaca

Fudbal -
Kako se navodi u saopštenju krivične prijave podnete su protiv Zorana Pavlovića, Dragoslava Vukovića, Radisava Rabrenovića i Milana Čabrića

NOVI SAD - Fudbalski klub Vojvodina saopštio je danas da je podneo krivične prijave protiv nekoliko bivših čelnika tog kluba.

Kako se navodi u saopštenju krivične prijave podnete su protiv Zorana Pavlovića, Dragoslava Vukovića, Radisava Rabrenovića i Milana Čabrića, zbog navodnih finansijskih malverzacija u vezi sa prodajom fudbalera i navodnim nameštanjem fudbalskih utakmica.

"Pomenute osobe će morati pred državnim organima da objašnjavaju svoje postupke", piše u saopštenju.

Vojvodina je navela da ni nakon šest meseci ne može da očisti sve "repove" koje je ostavilo bivše rukovodstvo i poručila da taj klub "nikada neće biti ničija filijala".

"FK „Vojvodina“ se ovim putem izvinjava svojim navijačima i celokupnoj srpskoj fudbalskoj javnosti ako se neko oseća osramoćen što je ovim licima onemogućeno dalje degradiranje i finansijsko iscrpljivanje Kluba. Izvinjavamo se što ova Uprava za razliku od prethodne nema procente ni od jednog fudbalera. Takođe, izvinjavamo se što je ova Uprava vratila više od 2 miliona eura duga, od kojih neki datiraju i iz 2007.godine i što nije dodatno zadužila Klub ni po kom osnovu. Izvinjavamo se što se u normalnoj fudbalskoj Srbiji, kojoj pomenuta lica ne pripadaju ni po kom osnovu, govori sa poštovanjem i uvažavanjem. Izvinjavamo se što gradimo sportska prijateljstva sa svim Klubovima u zemlji, kako sa Novim Pazarom, Čukaričkim, tako i sa Partizanom, Crvenom zvezdom i svim ostalim članovima srpske fudbalske porodice. Izvinjavamo se što nismo direktnom konkurentu prodali tri najbolja igrača i trenera, kao što su pomenuta lica uradila. Izvinjavamo se što pravimo i tražimo prijatelje, a ne saučesnike za kriminalne radnje. Izvinjavamo se što smo naterani da odemo u UPPR, baš zbog menice bivšeg potpredsednika Kluba, kojim smo sačuvali Klubu 2 miliona eura. Izvinjavamo se što ni posle 6 meseci ne možemo da očistimo sve „repove“ koje su nam bivši ostavili.Takođe se izvinjavamo svojim navijačima što smo podneli krivične prijave protiv pomenutih lica i što će morati pred državnim organima da objašnjavaju svoje postupke. Izvinjavamo se i što je, gle čuda, baš juče postala punosnažna presuda kojom se dokazuje sve ono što smo pričali još od marta ove godine. Naime, sud je doneo presudu da je jedina legalna i legitimna Skupština Kluba ona koja je održana 16. maja. Skupština, ili bolje rečeno, skup građana koju su lica sa kriminalnim dosijeima organizovali 11. maja i pritom istu „branili“ sa unajmljenim batinašima odlazi u istoriju kao neuspeli pokušaj krađe Kluba od svih njenih članova.Izvinjavamo se i što je tužilaštvo odbacilo krivične prijave, koje je Dragoslav Vuković podneo protiv FK „Vojvodina“ i predsednika Upravnog odbora FK „Vojvodina“ zbog sumnji u transfer Sergej Milinković-Savića u Genk, kao neosnovane.Izvinjavamo se svojim navijačima i srpskoj javnosti što nismo kao oni i što nikad nećemo biti, ako neko uopšte i može da to poželi.FK „Vojvodina“ nikad neće biti ničija filijala!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track