(FOTO) LEŠINARI: Dres Šapekoensea prodaju duplo skuplje posle avionske nesreće
Foto: Reuters

Sramota

(FOTO) LEŠINARI: Dres Šapekoensea prodaju duplo skuplje posle avionske nesreće

Fudbal -

Južnoamerička kompanija Nečoes, koja putem društvenih mreža prodaje sportsku opremu, izazvala je bes širom sveta, a pogotovo u Brazilu, jer je posle avionske nesreće fudbalera Šapekoensea udvostručio cenu dresova ovog kluba.

Jedan dres Šapekoensea pre nesreće koštao je 129 reala, a sada košta 249 reala.Navijači Šapekoensea su žestoko isprozivali ovu kompaniju nazvavši ih "lešinarima" koji žele da zarade na ljudskoj nesreći.

Kompanija Nečoes je u saoštenju pokušala da se odbrani i objasnila da porast cena dresova nije nastao zbog nesreće već zbog toga što je prošao "Crni petak" kada su cene bile snižene.Međutim, pošto se nesreća dogodila tri dana posle "Crnog petka" ova kompanija je izvrgnuta ruglu, pa je kompanija Nečoes vratila cenu dresa na 129 reala.Avion sa 68 putnika i devet članova posade srušio se u utorak ujutro na putu iz Bolivije ka aerodromu u Medeljinu, u Kolumbiji. Fudbalski tim Šapekoense putovao je u Kolumbiju za finale Kopa Sudamerikana sa Atletiko Nasionalom. "Spasilački timovi su pronašli 71 nastradalog i šest preživeih", navela je Kolumbijska nacionalna uprava za rizike i katastrofe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track