(FOTO) VIDOVITI MONAH: Evo ko je predvideo da će Lester biti šampion Engleske
Foto: Reuters

Išao u Englesku da osvešta stadion

(FOTO) VIDOVITI MONAH: Evo ko je predvideo da će Lester biti šampion Engleske

Fudbal -

Budistički hram u Bankoku postao je stecište navijača Lestera sa Tajlanda.

1 / 2 Foto: Reuters

Glavni monah tog hrama Pra Promangkalačan pre nekoliko meseci je prognozirao da će "lisice" prvi put u 132 godine dugoj istoriji kluba postati šampioni Engleske, dok su još mnogi bili skeptični.

Vlasnici Lestera, koji su sa Tajlanda, veliki su poštovaoci Pra Promangkalačana, koga su više puta tokom sezone vodili u Englesku kako bi osveštao stadion "King Pauer" i održao molitve ekipi.

Hram je sada pun osveštanih zastava Lestera, koje nisu na prodaju, već će Pra Promangkalačan odlučiti kome će ih dati. Zastave su napraveljene od žute svile sa budističkim simbolima i grbom Lestera u sredini.

Na Tajlandu je Premijer liga oduvek bila izuzetno gledana, s tim što je akcenat uvek bio na Čelsiju i Mančester junajtedu, a sada u toj zemlji postoji jako uporište navijača Lestera.

"Da sam na početku sezone terao ljude da uzme zastavu, niko je ne bi hteo. Ko bi rekao da će ovo da se dogodi", rekao je asistent glavnog sveštenika Korpsin Ujasa-ard, koji je bio obučen u dres Lestera.

Fudbaleri Lestera obezbedili su titulu prvaka Engleske dva kola pre kraja Premijer lige pošto su Čelsi i Totenhem sinoć odigrali nerešeno (2:2), pa su "lisice" ostale neuhvatljive na vrhu tabele za "pevce".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track