FSS: Od sada dozvoljena šestorica stranaca, u Superligi sude i dame
Foto: Dado Đilas

Novine na domaćim terenima

FSS: Od sada dozvoljena šestorica stranaca, u Superligi sude i dame

Fudbal -

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije usvojio je i listu sudija za Super ligu i Prvu ligu, na kojoj su i dve žene, a proširio je i broj stranaca koji mogu da igraju u domaćoj ligi.

Izvršni odbor doneo je odluku da klubovi u narednoj sezoni mogu u zapisniku - protokolu da imaju šestoricu stranih igrača koji nemaju zvanično državljanstvo Srbije.

Čelni ljudi FSS usvojili su listu sudija (lista glavnih sudija kraća je za 10 imena u odnosu na prethodnu sezonu) i posmatrača na predlog Sudijske komisije FSS i njenog predsednika Miroslava Radomana.

"Prvi put u istoriji našeg fudbala, po ugledu na fudbalski razvijene zemlje, na terenima Super i Prve lige biće i dve dame, Ana Minić (Niš), na listi glavnih sudija, i Svetlana Bilić (Ruma) koja se nalazi na listi pomoćnih sudija. Jedini kriterijumi za izbor bili su fizička priprema, moral i perspektiva svih kandidata", navodi se u saopštenju FSS.

Izvršni odbor FSS dobio je dva nova člana, predsednika FS Beograda Dušana Mrakića i Sašu Bajčetića. Na predlog Zajednice Super lige Srbije, IO je imenovao Dragomira Lazovića, predsednika Zajednice, na mesto potpredsednika FS Srbije.

Žarko Stevanović je dobio novi mandat za funkciju predsednika Disciplinske komisije FSS.IO FSS je preinačio odluku Odbora za hitna pitanja, koji je prošlog oktobra namenio novac za izgradnju reflektora na stadionu OFK Beograda, pošto je taj klub ispao iz Super lige. Umesto njega, taj novac će dobiti Bačka iz Bačke Palanke, koji je izborio promociju u Super ligu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track