FSS PORUČIO POLITIČARIMA: Mešanje u izbor fudbalskih organa najstrože je zabranjen
Foto: Nebojša Mandić

Saopštenje čelnika srpske fudbalske organizacije

FSS PORUČIO POLITIČARIMA: Mešanje u izbor fudbalskih organa najstrože je zabranjen

Fudbal -
Takođe se navodi da su rukovodstvo FSS i Karadžić razgovarali sa većinom čelnika klubova i da je namera bila da se "provere ideje i postojeći predlozi", u cilju usaglašavanja stavova pre samog zasedanja.

BEOGRAD - Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da predsednik te organizacije Tomislav Karadžić ima pravo da savetuje, predlaže i interveniše kako bi se došlo do pravih rešenja u Zajednici superligaša."Statutarno pravo predsednika Saveza jeste da savetuje, predlaže i eventualno interveniše u cilju donošenja pravih rešenja u fudbalskoj organizaciji. Dakle, to nije lobiranje, već je to rad za kreiranje svih preduslova koji bi kompletan srpski fudbal učinili boljim", saopštio je FSS.Takođe se navodi da su rukovodstvo FSS i Karadžić razgovarali sa većinom čelnika klubova i da je namera bila da se "provere ideje i postojeći predlozi", u cilju usaglašavanja stavova pre samog zasedanja. "Tačno je i da smo kontaktirali određene ljude koji su bliski sa pojedinim klubovima, a koji bi svojim uticajem pomogli u rešavanju postojećih problema. U tom cilju razgovarali smo i sa gospodinom Rasimom Ljajićem, koji najvećim delom brine o dobrom funkcionisanju fudbalskog kluba Novi Pazar", dodaje se. FSS je naveo da to nikada ne bi objavio, ali da je tačno da je razgovarano sa Ljajićem, kao i da u toj organizaciji misle da je ta odluka ispravna. "Ukoliko donošenje takve odluke nije bila greška rukovodstva FSS, ne vidimo zašto bismo napravili grešku ako pozovemo rukovodstvo tog kluba da pomogne u rešavanju jednog problema koji je ometao normalno funkcionisanje Zajednice", dodaje se u saopštenju. FSS je poručio ljudima koji obavljaju važne političke funkcije da je "mešanje u izbor fudbalskih organa najstrožije zabranjen".

"Mišljenja smo da je najbolje da svako radi svoj posao za koji je zadužen. FSS je u obavezi da očuva stabilnost fudbalske organizacije, što će svakako i dalje činiti", navodi se. FSS je saopštio da duži vremenski period "na legalan i pre svega sportu primeren način", pokušava da pomogne u procesu rešavanja vodećih kadrovskih rešenja u Zajednici superligaša.

"Razlog za takav pristup jeste namera da se konačno prevaziđu podele koje predugo traju i reši pitanje rukovodilaca domaćeg takmičenja u skladu sa Statutom, a koji bi onda brinuli i pomogli na putu unapređenja klupskog fudbala u Srbiji", saopštio je Savez.

Kako je navedeno u saopštenju, FSS je uoči poslednje Skupštine Zajednice superligaša video Gorana Milanovića na čelu te organizacije.

"Naše uverenje je bilo bazirano na njegovom iskustvu u rukovođenju Jagodinom, uspesima koje je postigao u matičnom klubu, ali i kompletnom stručnošću dokazanom u radu fudbalske organizacije. Procena je bila da bi upravo Milanović sa pomenutim kvalitetima uspeo da objedini sve postojeće razlike, klupske interese i unapredi rad Zajednice i samog takmičenja", saopštio je FSS.

Skupština Zajednice je tokom nedelje na burnoj sednici izabrala prvog čoveka Vojvodine Zorana Šćepanovića za predsednika te organizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track