GIGS PROCENIO: Van Gal je nalik Fergusonu
Foto: AP

Poređenje

GIGS PROCENIO: Van Gal je nalik Fergusonu

Fudbal -
Želi istu snagu na treningu kao da je u pitanju utakmica. Tu se vidi njegova sličnost sa Fergijem. Postavlja standarde i ako se spustite ispod njih, nije srećan, rekao je Gigs

Legendarni fudbaler Mančester Junajteda Rajan Gigs rekao je da sadašnji menadžer ‘Crvenih đavolaLuj van Gal ima mnogo sličnosti sa Aleksom Fergusonom.

Van Gal je preuzeo Junajted proteklog leta, godinu dana pošto je Ferguson napustio ulogu menadžera na “Old Trafordu” posle 26 godina.

40-godišnji Gigs je trenutno Van Galov pomoćnik u Junajtedu i ističe da ga snaga i priprema holandskog stručnjaka podsećaju na legendarnog Fergusona.“On to zahteva na svakom treningu. Želi istu snagu kao da je u pitanju utakmica. Tu se vidi njegova sličnost sa Fergijem. Postavlja standarde i ako se spustite ispod njih, nije srećan”, rekao je Gigs, “On zahteva mnogo, ima dosta iskustva, voli napadački fudbal, kao i da daje šansu mladim igračima. Sjajno je učiti od nekoga ko je toliko dugo među najboljim treneerima. Počinjem ispočetka, učim, trudim se da se dokažem”. Junajted je trenutno na četvrtom mestu na tabeli Premijer lige, sa 13 bodova manje od vodećeg Čelsija. “Vidite napadački fudbal, da želimo da postižemo golove, da rizikujemo, ali nismo imali konstantnost zbog povreda”, naglasio je Gigs, koji je na “Old Trafordu”, pod vođstvom Fergusona, postao najtrofejniji fudbaler u istoriji engleskog fudbala. Velšanin ističe da je njegov tim daleko iza Čelsija, za kojeg kaže da je za klasu ispred ostatka Premijer lige. Gigs je nagovestio da bi mogao da napusti Junajted ako bude želeo da napreduje u trenerskoj karijeri, ali da je za sada zadovoljan na “Old Trafordu”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track