GROFU SUMNJIVA DEŠAVANJA U ZVEZDI: Nisam postavio ultimatum, a upozoravam da tim može da se raspadne
Foto: Fonet

Trener crveno-belih ponovo se osvrnuo na situaciju u klubu

GROFU SUMNJIVA DEŠAVANJA U ZVEZDI: Nisam postavio ultimatum, a upozoravam da tim može da se raspadne

Fudbal -
Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da ne želi da potceni Voždovac, ali da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici Super lige najviše voditi bitku sama sa sobom.

"Sledeći meč biće još jedna borba u nizu, borba protiv samih sebe i statistike, jer smo u nizu od 15 pobeda. Mi smo u poslednje vreme više vodili borbu sami sa sobom nego protiv protivnika. Poštujemo Voždovac, ali očekujemo još jednu pobedu", rekao je Božović u Beogradu. Crvena zvezda dočekaće sutra na svom stadionu Voždovac u utakmici 19. kola Super lige Srbije. Crveno-beli "jure" 16. uzastopni tirjumf u šampionatu, kojim bi došli na korak od izjednačenja rekorda iz 2000. godine, kada su crveno-beli predvođeni trenerom Slavoljubom Muslinom upisali 17 pobeda u nizu.

Božović je rekao da Zvezda u zimskom prelaznom roku planira da dovede dva kvalitetna pojačanja.

"Želimo u januaru da dovedemo dvojicu kvalitetnih igrača, kao i krajem maja, pred početak kvalifikacija još dvojicu. Neke igrače ćemo morati na pozajmicu da pošaljemo, nekima da nađemo klub u inostranstvu. Žao mi je ovih što ne igraju, ali nemamo mesta za sve. Po prvi put sam trener takvih igrača, koji jako treniraju, a ne igraju. Siguran sam da bi u mnogim klubovima bili nosioci, ali u ovom sistemu za njih nema mesta. U decembru ćemo obaviti razgovore sa njima", rekao je Božović. Na pitanje novinara da pojasni izjavu za Sportski žurnal o finansiranju, Božović je istakao da nikome nije postavio ultimatum. "Kao što sam rekao, nisam postavio ultimatum nikome, jer i ne mogu... Nemamo Upravu. Samo sam rekao da postoji mogućnost da se ekipa delimično raspadne posle 16. decembra ukoliko ne bude novca da se isplate zaostale zarade. U ovaj tim treba ulagati, jer ima veliki potencijal, pokazali su mnogo toga", rekao je Božović. Trener Zvezde dodao je da igrači ne razmišljaju o novcu dok igraju, ali da se finansijska situacija u klubu mora rešiti. "Niko ne razmišlja o novcu dok igra, ali ovo se mora rešiti. Oni igraju srcem za klub, videli ste kako su se radovali golovima protiv Radničkog, kao da smo osvojili ne znam ni ja šta, a ne postigli golove na običnom meču. Zvezda mora da obezbedi samofinasiranje, da svake godine igra Ligu šampiona ili Lige Evropa kako bi opstala. Imala je priliku pre dve godine da uđe u Ligu šampiona, ali licenca nije tada obezbeđena, tako da mi je i sada sumnjivo", kazao je on. Utakmica 19. kola Super lige Srbije igraće se sutra na stadionu Rajko Mitić od 13.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track