HAOS NA KIPRU: Bačena bomba na kuću fudbalskog sudije

HAOS NA KIPRU: Bačena bomba na kuću fudbalskog sudije

Fudbal -
Eksplozija je oštetila automobil supruge 38. godišnjeg prvoligaškog arbitra, koji je bio parkiran ispred njegove kuće u blizinu Larnake

Kiparska policija saopštila je da je ispred kuće jednog fudbalskog sudije eksplodirala bomba, čime je nastavljena serija napada na kiparske arbitre i njihove porodice.

Kako prenosi Rojters, eksplozija je oštetila automobil supruge 38. godišnjeg prvoligaškog sudije, koji je bio parkiran ispred njegove kuće u blizinu Larnake.

Policija je saopštila da je eksplozivna naprava bila postavljena na vetrobranu, a prilikom eksplozije oštećena je i susedna kuća.

Sudije na Kipru su poslednjih godina na meti bombaških napada.Sudijska asocijacija Kipra je saopštila da razmatra da zbog najnovijeg incidenta bojkotuje utakmice zakazane za vikend.„Sve opcije su otvorene, uključujući i bojkot mečeva“, rekao je sekretar Sudijske asocijacije Kipra Konstantinos Skabulis.

On je podsetio da je za manje od godinu dana "izbrojao pet sličnih incidenata".„Na žalost, ovo je postala uobičajena praksa i brinem se da bi uskoro mogli da doživimo i tragediju“, rekao je Skabulis za državni radio.

Sudije su u januaru pozvale na jednonedeljni bojkot mečeva u znak protesta zbog bombaškog napada ispred kuće majke jednog od sudija, a u oktobru je eksplozivna naprava oštetila sedište Sudijske asocijacije.

Do sada nije bilo povređenih ni u jednom od ovih napada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track