IBRAHIMOVIĆ O DOLASKU U JUNAJTED: Dogodilo se ono za šta su svi mislili da se neće dogoditi
Foto: Reuters

U stilu Zlatana

IBRAHIMOVIĆ O DOLASKU U JUNAJTED: Dogodilo se ono za šta su svi mislili da se neće dogoditi

Fudbal -

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović dolazak u Mančester junajted uporedio je sa prošlogodišnjim boks mečom između Flojda Mejvedera i Manija Pakjaa, rekavši "dogodilo se ono za šta su svi mislili da se neće dogoditi".

"Veoma sam uzbuđen i izuzetno sam zadovoljan. Transfer je napokon gotov. Sada je pred nama težak rad", rekao je Ibrahimović za klupsku televiziju.

Ibrahimović je danas potpisao jednogodišnji ugovor s Mančesterom. On će u Mančesteru zarađivati 220.000 funti (260.000 evra) nedeljno.

"Prilično lako sam doneo odluku. Uporedio bih to s boksm mečom između Mejvejdera i Pakjaa. Rekli su da se to nikada neće dogoditi, ali je do toga ipak došlo", rekao je on.Ibrahimović će u Junajtedu ponovo sarađivati s nekadašnjim trenerom iz Intera Žozeom Morinjom, koji je ovog leta preuzeo "crvene đavole"."Imam lepe uspomene s Žozeom. Jedino za čim žalim je što sam kratko sarađivao s njim. Imali smo samo jednu sezonu, ali smo tada osvojili prvenstvo Italije. On je pobednik, ja sam pobednik. Znamo šta želimo, a i gde god da odemo pobedićemo", rekao je Ibrahimović.Ovaj 34-godišnji napadač rekao je da ga ne brine što sledeće sezone neće igrati u Ligi šampiona, s obzirom na to da je Mančester prethodne sezone zauzeo peto mesto u Premijer ligi."Gde god da sam došao ja sam pobedio. Radujem se novom poglavlju u svom životu. Došao sam ovde da pobedim, ali iza svega toga stoji težak posao", rekao je Ibrahimović.Trener Mančester juanjteda Žoze Murinjo rekao je da Ibrahimovića nije potrebno predstavljati, jer "njegova statistika govori sama za sebe"."Ibra je jedan od najboljih napadača na svetu i fudbaler koji uvek pruža 100 odsto. Osvojio je gotovo sve najjače i najvažnije lige na svetu. Sada je dobio priliku da igra u najboljoj ligi na svetu. Siguran sam da će maksimalno iskoristiti ovu priliku i da će raditi naporno kako bi pomogao klubu da dođe do željenih trofeja", rekao je Murinjo i dodao:

"Siguran sam da će njegov talenat oduševiti navijače na Old Trafordu predstojeće sezone, kao i da će njegovo iskustvo biti od neprocenjivog značaja za razvijanje mladih igrača u klubu".Bivši reprezentativac Švedske je prethodne četiri sezone proveo u Pari Sen Žermenu, a u karijeri je još igrao za Milan, Barselonu, Inter, Juventus, Ajaks i Malme.Sa PSŽ-om je osvojio četiri titule prvaka Francuske, jednom je bio prvak Španije sa Barselonom, sa Interom je osvojio tri Skudeta, a sa Milanom jedan. Do dve titule je stigao i sa Juventusom, ali su ti trofeji oduzeti "staroj dami" zbog skandala "kalčopoli".

Ibrahimović ;je osvojio i dve titule šampiona Holandije sa Ajaksom. On je do sada u karijeri postigao 392 gola na 677 utakmica, a prošla sezona mu je bila i najbolja, pošto je 50 puta zatresao mreže protivnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track