IBRAHIMOVIĆEVIH DESET ZAPOVESTI: Žena koja ima Zlatana ima sve
Foto: AP

Kad on progovori...

IBRAHIMOVIĆEVIH DESET ZAPOVESTI: Žena koja ima Zlatana ima sve

Fudbal -
Kad Zlatan kaže onda se svet trese. Izdvojili smo za vas najinteresantnije bisere Ibrahimovića, neku vrstu njegovih zapovesti

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović retko koga ostavlja ravnodušnim. Kako svojim fudbalskim kvalitetima, koji su u rangu najboljih igrača današnjice, tako i postupcima i izjavama van terena, u kojima retko ko može da mu parira.

Ne prođe puno vremena a da jedan od najboljih fudbalera današnjice Zlatan Ibrahimović ne ispali neku hit izjavu.

Nedavno je uspoređivao sebe sa dvojicom najboljih - Kristijanom Ronaldom i Lionelom Mesijem.

Tokom karijere Šveđanin poreklom iz Bosne i Hercegovine imao je puno "bisera", a kada su ga upitali da li takav karakter ima veze sa njegovim balkanskim poreklom, dobili su neobičan odgovor."Nema veze ni sa Švedskom ni sa Jugoslavijom, ja sam jedinstven!"

Zlatan Ibrahimović i supruga Helen Seger, Foto: AP
Zlatan Ibrahimović i supruga Helen Seger, Foto: AP

1. "Gledaš u Boga". Na pitanje novinara, ko će osvojiti Svetsko prvenstvo, Zlatan je rekao da to samo Bog zna. Na repliku novinara da će teško to saznati od Boga, Zlatan je odgovorio: Zašto teško, pa gledaš u njega.2. "Moj stil igre je Zlatan - stil". Na pitanje da opiše svoj stil igre, odgovor fudbalera Pari Sen Žermena je bio kratak.3. "Zlatan ne ide na audicije". Trener Arsenala Arsen Venger hteo je da dovede Ibrahimovića dok je ovaj nastupao u Malmeu. Problem je bio u tome što ga je Venger zvao na probu. Zlatan na probi? Dobar vic.4. "Ja sam savršen i tome mogu samo da se smejem". Skromnost i Zlatan ne mogu nikako zajedno da idu. Dokaz je i njegova izjava da se smeje dok gleda svoje golove, jer mu je smešno koliko je savršen.5. "Bez Zlatana Svetsko prvenstvo nije vredno gledanja". Reprezentacija Švedske nije prošla baraž sa Portugalijom za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Posle tog meča Ibrahimović je izjavio da Mundijal bez njega nije vredan gledanja.6. "Žena koja ima Zlatana ne treba više ništa". Kada su ga jednom upitali, koji bi bio idealan poklon za njegovu suprugu, Zlatan je odgovorio u svom stilu.7. "Što Kerju može s loptom, Zlatan može sa narandžom". Na provokaciju norveškog fudbalera Džona Kerjua da neki potezi Ibrahimovića nemaju previše smisla, Šveđanin je odgovorio uz upotrebu voća.8. "Nemam slabiju nogu". Posle utakmice PSŽ - Bajer (4:0) u Ligi šampiona, Zlatanu su postavili pitanje, kakav je osećaj postići gol slabijom nogom. 9. "Nikada neću postati trener jer bih tokom utakmice udario bar dva igrača. Posle utakmice udario bih osmoricu". Ne znamo pouzdano čime će se Zlatan baviti po završetku igračke karijere, ali znamo da neće postati trener. Ibrahimović je objasnio zašto.10. "Mogu da igram na 11 pozicija u timu". Neiskusni novinar upitao je jednom Zlatana na kojim sve pozicijama može da igra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track