ISPOVEST DRAGANA OKUKE: Arkanu niko nije smeo da kaže ne
Foto: Kurir

Bivši trener Obilića

ISPOVEST DRAGANA OKUKE: Arkanu niko nije smeo da kaže ne

Fudbal -
Od Arkana nisi mogao da odeš svojevoljno. Isto kao što se dolazilo za trenera Obilića, nije bilo odbijanja, rekao je 60-godišnji stručnjak

Srpski fudbalski trener Dragan Okuka važi za jednog od kandidata za selektora Bosne i Hercegovine, ali po svemu sudeći njegove šanse da zameni Safeta Sušića su veoma male.

Male, ne iz fudbalskih nego nekih drugih razloga.

Okuka je krajem devedesetih godina prošlog veka sedeo na klupi Obilića dok je vlasnik kluba bio Željko Ražnatović Arkan.

"Obilić sam trenirao 11 meseci. Rat je učinio svoje. Ja sam došao u Srbiju i glupo bi bilo pravdati se, šta i kako? Bio sam trener Obilića, to nije tajna. Kad mi je bilo najslađe, smenio me je uoči utakmice s Bajernom. Tad mi je bilo mnogo teško, ali na neki način, bio sam rasterećen. Jer, od Arkana nisi mogao da odeš svojevoljno. Isto kao što se dolazilo za trenera Obilića, nije bilo odbijanja", rekao je 60-godišnji stručnjak.

Okuka je tokom igračke karijere nosio dres Veleža iz Mostara, Leotara iz Trebinja, potom igrao u Švedskoj. Upisao je devet nastupa u mlađim reprezentativnim selekcijama ondašnje Jugoslavije.

Od 1994. godine je trener, a sedeo je na klupi Vojvodine, Čukaričkog, Budućnosti iz Podgorice, Legije iz Varšave... kao i mladu reprezentaciju Srbije u sezoni 2005-06.

Da su male šanse Okuki da sedne na čelo "Zmajeva" najbolje govodi dešavanje iz aprila ove godine kada je bivši trener Crvene zvezde Ljupko Petrović već sve dogovorio sa Sarajevom, a onda zbog fotografije morao da ode već posle jednog dana. Tada se u medijima pojavila navodna fotografija Petrovića sa Arkanom, a uprkos tome što je utvrđeno da je fotomontaža, Petrović nije mogao da sedne na klupu ovog kluba.

(Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track