IVAN BANDALOVSKI JEDVA ČEKA DERBI: Ne znam nijednog igrača Zvezde
Foto: Saša Pavlić

Grobarima stiže pojačanje iz Sofije

IVAN BANDALOVSKI JEDVA ČEKA DERBI: Ne znam nijednog igrača Zvezde

Fudbal -
Desni bek Partizana kaže da je od beogradskog večitog derbija "jači" samo onaj između Boke juniors i River plate

Fudbaler Partizana Ivan Bandalovski rekao je danas da očekuje pobedu crno-belih u predstojećem meču protiv Crvene zvezde i ocenio da je beogradski "večiti derbi" jedan od najvećih derbija na svetu.

"Očekujem pobedu. Partizan uvek ide na pobedu i tako će biti i u subotu", poručio je 28-godišnji bugarski desni bek.

Bandalovski će ove subote debitovati u "večitom derbiju", jer je u Humsku stigao minule zime.

"Slušao sam u Bugarskoj o rivalitetu između Partizana i Zvezde, znam da je reč o jednom od najvećih derbija sveta. Možda je jači samo onaj u Buenos Ajresu između Boke juniors i River plate. U poređenju sa sofijskim derbijem, između CSKA i Levskog, ovaj beogradski je dosta bolji".

Partizan u subotu gostuje Zvezdi u utakmici 24. kola Superlige Srbije. Crno-beli u 148. derbi ulaze sa pet bodova prednosti u odnosu na večitog rivala.

"Verujem u pobedu Partizana. Imamo dobru ekipu, raspucane napadače, (Ivana) Šaponjića i (Andriju) Živkovića koji su ušli u formu u pravi čas i stvarno ne vidim razlog zašto bi bilo drugačije. Mnogo želimo pobedu, jer nije isto plus pet i plus osam. Ova druga varijanta je nešto za šta živimo. Tako mora biti", nastavio je Bandalovski u optimističnom tonu.

On je priznao da ne zna nijednog igrača Zvezde.

"Što se Crvene zvezde tiče, ne znam nijednog njenog igrača. Jednom sam gledao utakmicu tog kluba i, evo, ne mogu da se setim ni kako su igrali, ni kako se zovu fudbaleri".

Bandalovski je dodao da jedva čeka da oseti atmosferu o kojoj je toliko mnogo slušao.

"Dobio sam dosta informacija i od mog prethodnika u Humskoj Ivana Ivanova, tako da sam potpuno spreman za duel sa Crvenom zvezdom... Prisustvovao sam košarkaškim mečevima Partizana, bio i na nedavnom derbiju u Pioniru i za mene su Grobari najbolji navijači na svetu. Zbog njih moramo da pobedimo u subotu".

Bugarin je najavio dolazak "pojačanja" za navijače Partizana.

"I neće Grobari biti sami, jer su oni zbratimljeni sa pristalicama CSKA, a pošto su neki od njih moji prijatelji, evo vam informacija - oko 100 navijača bugarskog tima dolazi da nas bodri u subotu. Naravno, zbog mene...", dodao je bugarski fudbaler.

Meč između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18.00 na stadionu Rajko Mitić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track