JAČI OD SUDBINE Fudbaler koji je preživeo let smrti: Ponovo ću igrati fudbal
Foto: Reuters

On je pobednik

JAČI OD SUDBINE Fudbaler koji je preživeo let smrti: Ponovo ću igrati fudbal

Fudbal -

Fudbalski svet je i dalje pod utiskom strašne tragedije koja se dogodila u Kolumbiji, kada se srušio avion sa fudbalerima Šapekoensea. Let smrti odneo je 71 život, dok je šestoro putnika preživelo, među kojima i trojica fudbalera ovog brazilskog kluba.

Jedan od njih, Helio Hermito Zampijer Neto (31), poslao je celom svetu poruku ohrabrenja. Iako se u prvi mah činilo da će defanzivac ostati doživotni invalid, lekari su saopštili da se oporavak odvija u dobrom pravcu i da će Neto moći sasvim normalno da hoda.

Sam fudbaler je nakon toga obradovao svet informacijom da će se vratiti fudbalu, čim prođe proces oporavka. U njegovo ime javnosti se obratio otac Helam, sa informacijom da karijera njegovog sina nije završena.

Neto senior je u petak na Fejsbuku napisao: "Mogu da vas obavestim sa mnogo sreće i zadovoljstva da je stanje mog sina sve bolje i bolje. Upravo su lekari završili operaciju noge i oni su uvereni da će moj sin biti u stanju da se vrati fudbalu".

Drugi defanzivac Šapekoensea koji je preživeo pad aviona, Alan Rušel, još uvek se nalazi u teškom stanju, ali nije životno ugrožen. Ipak, postavlja se pitanje da li će moći ponovo da hoda.

Treći preživeli fudbaler kluba, rezervni golman Džekson Folman ostao je bez desne noge, koja je morala da bude amputirana zbog teških povreda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track