JANJIĆ: Vreme je da Rusiji naplatimo stare dugove
Foto: Dado Đilas

Futsal polufinale

JANJIĆ: Vreme je da Rusiji naplatimo stare dugove

Fudbal -
Reprezentativac Srbije u futsalu Slobodan Janjić rekao je da je vreme da njegova ekipa naplati Rusiji "neke stare dugove" u predstojećem polufinalu Evropskog prvenstva.

"Prethodna dva duela su se provukli protiv nas i mislim da je došlo vreme za naplatu nekih starih dugova. Verujem da ćemo pobediti i ući u finale", rekao je Janjić dan pred polufinale.

Srbija će se sutra sastati sa Rusijom u Areni u prvom polufinalu kontinentalnog šampionata, koji se održava u Beogradu. Janjić je istakao da Rusiji ne sme da se preti, ali i da njegova ekipa ne treba da se plaši.

"Rusija nije reprezentacija kojoj treba pretiti, ali ni koje se treba plašiti. Ovo je naša zemlja, publika, naša šansa. Ne mislim da imamo velike šanse, šanse su u najmanju ruku pola-pola", kazao je Janjić.

Prema njegovim rečima, plasman u polufinale je očekivan.

"Najavljivao sam i pre takmičenja da je ova generacija sazrela da napravi dobar rezultat. Očekivao sam pobedu protiv Slovenije, pobedili smo i Portugal, a znali smo da smo jači od Ukrajine. Slabije smo tu odigrali, ali smo pobedili i prošli, što je za mene bilo očekivano", naveo je Janjić.

Jedan od najboljih u srpskom nacionalnom timu Mladen Kocić rekao je da želi da njegova ekipa još jednom obraduje naciju i navijače u Areni.

"Nismo mogli da sanjamo polufinale, ali smo se potajno nadali. Nismo želeli da pretimo, da govorimo da ćemo ovo ostvariti, ali smo se nadali. Kada igraš u svojoj zemlji, pred toliko ljudi, to ti da snagu. Najveća radost bi bila kada bismo još jednom obradovali ovih 12 hiljada ljudi", rekao je Kocić.

On je kazao da je Rusija favorit, ali i da Srbija ima svoje šanse u predstojećem susretu.

"Rusija ima mnogo kvalitetnih igrača i bolja je na papiru. Ali, bolji je bio i Portugal, koji ima najboljeg igrača na svetu Rikardinja. Rusija to nema. Šanse su 60 prema 40 za Rusiju, ali nadam se da će publika i ambijent dovesti do toga da imamo šansu da odigramo dobru utakmicu", kazao je Kocić.

Najbolji strelac Srbije je dodao da veruje u čudo.

"Ne znam da li ćemo pobediti ili uzeti medalju, ali mogu da obećam da ćemo ostaviti poslednji atom snage na terenu. Verujem da možemo da napravimo još jedno čudo", rekao je Kocić.

Duel Srbije i Rusije igraće se sutra od 18.30 u Areni. U drugom polufinalu će se od 21.00 sastati Španija i Kazahstan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track