JEDNOGLASNO: Ćurčić i zvanično selektor A reprezentacije Srbije
Foto: FSS

Orlovi dobili trenera

JEDNOGLASNO: Ćurčić i zvanično selektor A reprezentacije Srbije

Fudbal -
Sa Ćurčićem je dogovorena saradnja do kraja tekućeg i narednog kvalifikacionog ciklusa

STARA PAZOVA - Izvršni odbor fudbalskog saveza Srbije (FSS) jednoglasno je danas imenovao Radovana Ćurčića za novog selektora A nacionalne reprezentacije.

Dosadašnjeg selektora mladog državnog tima za ovu funkciju predložio je potpredsednik FŠ zadužen za nacionalne selekcije Savo Milošević, a dužnost će preuzeti od Holanđanina Dika Advokata, koji je podneo ostavku dan nakon poraza od Danske u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope (3:1).

Sa Ćurčićem je dogovorena saradnja do kraja tekućeg i narednog kvalifikacionog ciklusa.

Najbolje srpske fudbalere Ćurčić je privremeno vodio na prijateljskoj utakmici 18. novembra protiv Grčke na Kritu, gde su zabeležili pobedu rezultatom 2:0.

Novi kormilar A reprezentacije rođen je 1972. godine u Ivanjici, gde je i počeo igračku karijeru u dresu domaćeg Javora. Kasnije je igrao za OFK Beograd, Goricu i Borac Čačak, a od aktivnog igranja fudbala oprostio se prilikom povratka u matični klub.

Trenerskim poslom Ćurčić je počeo da se bavi u Javoru (2003 - 2006), potom je vodio Borac (2006 - 2007) i ponovo Javor (2007 - 2010), da bi kasnije bio angažovan za pomoćnika selektora A reprezentacije (2010 - 2011) i privremenog selektora (2011 - 2012).

U sezoni 2013 - 2014 preuzeo je mladu nacionalnu selekciju (igrači do 21 godine), koja je pod njegovim vođstvom ostvarila veliki uspeh plasmanom na prvenstvo Evrope 2015. u Češkoj, nakon što je u dvomeču baraža bila uspešnija od dosadašnjeg šampiona Španije (0:0 u Jagodini i 2:1 u Kadizu).

Reprezentacija Srbije u I grupi kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. u Francuskoj ima samo jedan bod, koliko i Jermenija, a vodeće su Danska sa sedam, Portugalija sa šest i Albanija sa četiri boda.

U narednoj utakmici, sada pod vođstvom Ćurčića, Srbija igra 29. marta na gostujućem terenu protiv Portugalije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track