KAKAV PREVARANT: Fudbaler spiskao tuđih 40 miliona evra na prostitutke, automobile, provod...
Foto: Printscreen/ccfc.co.uk

Nije mogao bez luksuza

KAKAV PREVARANT: Fudbaler spiskao tuđih 40 miliona evra na prostitutke, automobile, provod...

Fudbal -
Škot Majkl Mekindo prevario oko 300 poznatih ličnosti, koje su mu dale pare za unosan posao, a on ih je proćerdao.

Bivši škotski fudbaler Majkl Mekindo skupio je od prijatelja i kolega 30 miliona funti radi ulaganja u poslovni projekat, ali je umesto toga sve pare potrošio na uživanje.

Mekindo (35) je igračku karijeru završio 2011. godine u engleskom Koventriju. Izgleda da mu je, po odlasku u penuziju, ponestalo finansijskih sredstava za lagodan život, pa se odlučio na prevaru.

Skupio je 30 miliona funti, što je više od 40 miliona evra, od 300 javnih ličnosti sa obrazloženjem da će novac uložiti u biznis. Umesto toga, spiskao ga je na elitne prostitutke, kupovinu kuća, skupih automobila (kao što je bentli) i provod.

Ne samo da je Mekindo potrošio sve te pare, već je sada u dugu od oko 2,4 miliona funti (3,3 milion evra).

Trenutno se nalazi pod istragom, a izdržavaju ga roditelji i prijatelji, koji ga se nisu odrekli.

"Imao je telohranitelja, plaćao je potoke šampanjaca i kupovao žene po Marbelji. Izigravao je gospodina Velikog", izjavio je jedan fudbaler koji je "uložio" 75 hiljada funti u Mekindoov "biznis".

Mekindo je velike sume potrošio tokom tri nedelje u tom španskom mondenskom letovalištu. Iznajmljivanje vile za taj period koštalo ga je 27 hiljada funti, a poznato je da je samo u jednom danu na plaži potrošio 40 hiljada britanskih novčanica!

"Koliko je imao devojaka i pića, to je da čovek ne poveruje. Ne možete da zamislite kako je trošio", dodao je drugi "ulagač".

Majkl je dugo živeo u hotelu sa pet zvezdica u kome sobu plaćao četiri hiljade funti nedeljno, a jednom je angažovao poznatu manekenku Džordžiju Eden, uz 30 drugih modela, za druženje sa gostima na njegovoj zabavi.

"Trebalo je samo da pričamo i družimo se sa gostima. Rečeno nam je da ćemo biti plećene u roku od mesec dana.

Pare nikada nismo dobile", izjavila je razočarana Džordžija Eden.

Najviše para Mekindou dao je bivši igrač Kvins park renedžersa i Hala, Džimi Bulard, oko 600 hiljada funti. Kada je ostao bez svega, prijavio se za učešće u rijaliti šouu.

Majkl Mekindo je već imao jedno saslušanje na sudu, a drugo je zakazano za 25. mart.

U kontekstu ove priče, prisetimo se izjave slavnog Džordža Besta, kojom se očigledno vodio Mekindo:

"Pare sam potrošio na piće i žene... Ostalo sam proćerdao".

Tokom karijere Majkl Mekindo je nastupao za mnoge engleske klubove, između ostalih i za Derbi, Barnsli, Vulverhempton, Bristol siti...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track