KAKVA ČAST ZA SRBINA: Nemanja Vidić u idealnom timu Premijer lige u njenoj istoriji
Foto: AP

Stena veličanstveni

KAKVA ČAST ZA SRBINA: Nemanja Vidić u idealnom timu Premijer lige u njenoj istoriji

Fudbal -
Srpski fudbaler našao se među "naboljih 11" u 23 godine dugoj istoriji Premijer lige

Srpski fudbaler Nemanja Vidić našao se u idealnom timu engleske Premijer lige u njenoj istoriji.

Naime, premijerligaški igrači na kraju svake sezone biraju najbolji tim, a engleski novinari su samo sabrali dosadašnje učinke i objavili "najbolji 11 svih vremena". Premijer liga postoij 23 godine, a bivši štoper Mančester junajteda, sada Intera, Nemanja Vidić našao je mestu u tom idealnom timu.

Podsetimo, nekadašnji fudbaler Rada, subotičkog Spartaka i Crvene zvezde na Old Traford je došao 2006. iz moskovskog Spartaka. U Mančesteru se zadržao osam godina, bio i kapiten "crvenih đavola", sa kojima je osvojio pet titula šampiona Engleske, tri Liga kupa, pet Komnujiti šildova, Ligu šampiona i FIFA svetski klupsko prvenstvo. Upravo na Old Trafordu je "zaradio" nadimak Stena.

Foto: dailymail.co.uk
Foto: dailymail.co.uk

Golman idealnog tima je Edvin van der Sar. Holandski čuvar mreže, inače Vidićev saigrač iz Junajteda, tri puta je proglašavan za najboljeg. Još dvojica članova zadnje linije takođe dolaze iz Mančester junajteda, o to su desni bek Geri Nevil i dugogodišnji Vidićem partner u centralnom delu odbrane Rio Ferdinand. Na levom beku je Ešli Kol, koji je zvezdane trenutke doživeo noseći dres Arsenala, a kasnije je igrao za Čelsi (sada za Romu).

Na sredini terena su neprikosnoveni zadnji vezni "tobdžija", Francuz Petrik Vijera, i legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard, a ispred njih trenutno najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo, kao nekadašnja vedeta Mančester junajteda, i Rajan Gigs, Velšanin koji je za "crvene đavole" igrao 24 godine!

U špicu ovog tima su nemilosrdni golgeteri Arsenala i Njukasla, Tjeri Anri i Alan Širer.

Eto u kakvom se društvu našao Nemanja Vidić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track