Karadžić: UEFA nam ne daje da proširimo Arenu
Foto: Cile

Definitivna odluka

Karadžić: UEFA nam ne daje da proširimo Arenu

Fudbal -
Istorijski uspeh naše futsal reprezentacije ovih dana je glavna sportska vest u zemlji koja zna da slavi one koji znanjem i srcem predstavljaju Srbiju na najbolji način

U najavi UEFA futsal EURO predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić apostrofirao je činjenicu da je futsal reprezentacija na čelu sa selektorom Acom Kovačevićem redovan učesnik svih velikih takmičenja, a da domaći teren i ambijent mogu pomoći našim momcima da naprave iskorak i možda ostvare rezultat za pamćenje.

- Svaka čast momcima i selektoru na svemu što su do sada prikazali, a gol protiv Ukrajine, tri desetinke pre kraja meča, po meni nije slučajnost već nagrada za uloženi napor i ogromnu posvećenost u pripremi pred svaki mečna šampionatu, ističe Karadžić.

Futsalomanija je osvojila Srbiju, tome u prilog pune tribine Arene Beograd i podrška reprezentaciji koja definitivno ima čime da se ponosi.

- Srbija je zemlja sporta, rekao bih našeg najboljeg proizvoda. Talenat i znanje niko ne može oduzeti, a strast i energija koju naši sportisti, kao sada futsaleri, unose u svaki minut meča, govori o shvatanju trenutka. Momci su sami rekli da žive svoj san i Savez je tu da ih podrži, kao i dosada, a kada se okonča prvenstvo razgovaraćemo i o nagradama.

UEFA ne štedi pohvale na račun organizacije, navodno ovo je do sada najbolje organizovani Futsal EURO?

- Oni su prezadovoljni slikom koja iz Beograda ide u svet, zadovoljni smo naravno i mi, a verujem i mnogi hotelijeri, restorani, koji ovih dana, zahvaljujući šampionatu, dobro rade. Važno je istaći da UEFA snosi sve troškove organizacije, a ja bih istakao i ljude iz fudbalskog saveza i Plavi, plavi koji danonoćno rade već nedeljama i na čiju adresu odlaze ogromne zasluge za fenomenalnu organizaciju prvenstva.Mnogi rekordi na ovom šampionatu su oboreni, ostao je onaj po broju posete na jednom meču EP i SP, a zabeleženi su u Hrvatskoj i Brazilu, kada je na tribinama bilo 14.300 odnosno 15.500 gledalaca. UEFA definitivno nije dala zeleno svetlo da se proširi kapacitet Arene.

- Samo iz tehničkih i bezbednosnih razloga, kao i malog vremenskog roka, kako bi se sve ostvarilo. UEFA je bez obzira zadovoljna kompletnom slikom. Ona bi, naravno, bila potpuna sa novim svetskim rekordom, koji bi, siguran sam, ostvarili, jer interesovanje za polufinalne mečeve, da ne govorim o finalu, je takvo da bi malo bilo i 20.000 mesta u Areni. Fudbalski savez Srbije, posle svega, može i mora da bude ponosan na sve što je uradio da ovaj EURO prođe na ovakav način, a UEFA se uverila da smo sposobni da budemo pravi domaćini i nekim novim, budućim takmičenjima pod njenom kapom, ne ostavlja dilemu predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track