KATANAC NA STADION U PODGORICI: Crna Gora domaćin u Beogradu?
Foto: Rojters

Sledeći rival Lihtenštajn

KATANAC NA STADION U PODGORICI: Crna Gora domaćin u Beogradu?

Fudbal -
„Sokolovi“ će biti kažnjeni zbog nereda na meču s Rusijom, a ukoliko im se suspenduje teren, moguće je da će igrati u Srbiji

Fudbalski savez Crne Gore sigurno će biti drastično kažnjen zbog incidenata na meču protiv Rusije, a ukoliko UEFA odluči da suspenduje teren u Podgorici, lako je moguće da Crnogorci kao domaćini igraju u Srbiji.Na radost studenata„Sokolovi“ naredni meč kao domaćini treba da igraju 5. septembra protiv Lihtenštajna, a najbolji srpski reprezentativci u Beogradu dan ranije imaju zakazan meč protiv Jermenije. Zbog toga što je, prema pravilima UEFA, domaćin dužan da noć uoči susreta obezbedi trening gostujućem timu na terenu na kojem će se igrati meč, nemoguće je da Srbija i Crna Gora igraju na istom stadionu.U ovom trenutku još se ne zna gde će „orlovi“ dočekati Jermene, ali ne bi bio problem da, primera radi, Srbija igra na stadionu Partizana, a Crna Gora dan kasnije na Marakani. Kao rezervna opcija mogao bi da bude stadion Vojvodine u Novom Sadu, koji takođe ispunjava sve uslove za igranje kvalifikacionih mečeva. Uz to, stadion je blizu Beograda i aerodroma, pa bi navijači Crne Gore mogli lako i brzo da dođu do vojvođanske prestonice, a takođe nije zanemarljiva ni činjenica da u tom delu Srbije živi veliki broj Crnogoraca.Prijateljski odnosiU prilog svemu ovome ide i činjenica da srpski i crnogorski savez gaje veoma prijateljske odnose, ali u Podgorici se nadaju da neće morati da se sele iz Crne Gore, odnosno da će jedina sankcija biti zatvaranje tribina stadiona Pod Goricom, ali ne i suspenzija terena.

PokajanjeHULIGAN SE IZVINIONavijač reprezentacije Crne Gore Luka Lazarević, koji je bakljom pogodio golmana Rusije Igora Akinfejeva, predao se policiji i javno se izvinio za svoj postupak:- Neko je bacio baklju, koja je pala pored moje leve noge, savio sam se da ne bi izgorela mene i okolo prisutne i instinktivno je bacio u pravcu terena. Golman ruske reprezentacije napravio je korak prema centru i baklja ga je pogodila u vrat i rame. Da sam mogao da se spustim na teren, sigurno bih mu prvi pružio pomoć. Kajem se.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track