KRAJ SAGE: Murinjo potpisao za Mančester junajted!

Predugovor vredan 15 miliona funti

KRAJ SAGE: Murinjo potpisao za Mančester junajted!

Fudbal -
Portugalski fudbalski trener Žoze Murinjo potpisao je predugovor sa Mančester junajtedom vredan 15 miliona funti, preneli su danas španski mediji.

Španski El Pais naveo je da je kompanija Murinjovog agenta Horhea Mendesa potvrdila da je portugalski trener prošlog meseca potpisao predugovor i da bi od leta mogao da počne da radi na Old Trafordu.

Murinjo je otpušten u decembru iz Čelsija zbog loših rezultata. Kako se navodi, u predugovoru postoji i opcija kojom Mančester junajted može da odustane od dogovora sa Murinjom.

Britanski mediji nekoliko meseci spekulišu da će trener Junajteda Luj van Gal dobiti otkaz, a da je najozbiljniji kandidat za klupu "crvenih djavola" Murinjo.

Međutim, poslednjih nekoliko nedelja mediji navode da je uprava "smekšala" i da holandski trener zajedno sa direktorom kluba Edom Vudvordom navodno pravi planove za dovodjenje igrača u letnjem prelaznom roku. El Pais je naveo da će Junajted, ako ne potpiše ugovor sa Morinjom do 1. maja, morati da plati Portugalcu pet miliona funti, a ako ugovor ne bude potpisan do 1. juna, moraće da mu plati još 10 miliona.

"Maj je ključan pošto je to mesec tokom kojeg su sklopljeni dogovori sa većinom pojačanja a planovi klubova su već napravljeni", naveo je list.

List piše i da je opcija o odustajanju uvedena zbog zabrinutosti legendi Junajteda Bobija Čarltona i Aleksa Fergusona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track