Parni valjak počeo pripreme

(KURIR TV) CRNO-BELI PALE MOTORE: Prozivka fudbalera Partizana pred početak zimskih priprema

Fudbal -

Fudbaleri Partizna počeli su pripreme za prolećni deo sezone.

1 / 5 Foto: Saša Pavlić

Okupljanjem u SC Teleoptik u Zemunu, sef struke crno-belih Marko Nikolić izvršio je 'prozivku' fudbalera na koje računa u narednom periodu. Na prozivci po hladnom i snežnom vremenu pojavilo se 27 igrača.

Među fudbalerima nije bilo veziste Leonarda, koji će se ekipi priključiti na pripremama u Sloveniji, i novog napadača Leandra Tavambe koji će se ekipi priključiti kasnije tokom dana, dok je defanzivac Gregor Balažic ove zime napustio crno-bele i prešao u ruski Ural.

foto: Dejan Petković
foto: Dejan Petković

Igrače su u SC Teleoptik dočekali predsednik Partizana Milorad Vučelić, sportski direktor Ivica Iliev i generalni direktor Miloš Vazura, kao i članovi Upravnog odbora.

"Želim vam dobrodošlicu u vašu kuću. Partizan na svim pripremama u glavi mora da ima osvajanje titule, kupa i izlazak u Evropu. To su prilike koje su pred vama i verujem se da ćete ih iskoristiti. Verujem da ćete dati sve od sebe, a kada je tako, i Bog daje mahove. Vi igrajte fudbal, a od uprave ćete imati punu podršku. Verujemo u vas i želim vam od srca sve najbolje", rekao je Vučelić.

foto: Dejan Petković
foto: Dejan Petković

Na početku priprema pojavili su se golmani Filip Kljajić, Nemanja Stevanović i Marko Jovičić, defanzivci Nemanja Miletić, Miroslav Bogosavac, Miroslav Vulićević, Milan Radin, Bojan Ostojić, Nikola Milenković i Lazar Ćirković.Od veznih igrača tu su Everton Luis, Marko Jevtović, Saša Ilić, Nebojša Kosović, Saša Marjanović, Uroš Damjanović, Nemanja Mihajlović, Alen Stevanović, Marko Janković, Petar Đuričković, napadači Uroš Đurđević, Dušan Vlahović, Djordje Jovanović, Valeri Božinov, Strahinja Bošnjak, Sava Petrov i Nikola Đuđić.

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev poželeo je fudbalerima zdravlje, ali i izrazio nadu da će 2017. godina biti uspešnija.

"Ubeđen da ćemo biti mnogo bolji nego u prethodnoj godini. Nadam se osvajanju trofeja na proleće", rekao je Iliev.Trener Partizana Marko Nikolić izrazio je nadu da će crno-beli na proleće napraviti iskorak u igri."Imamo kontinuitet, dobro se poznajemo. Želim da u novoj godini napravimo iskorak u ponašanju, atmosferi i pre svega u igri", rekao je Nikolić.

foto: Dejan Petković
foto: Dejan Petković

Fudbaleri Partizana će do 19. januara trenirati u Beogradu, a od 19. do 26. januara pripremaće se u slovenačkom Portorožu na stadionu Kopra. Crno-beli će 22. januara igrati prijateljsku utakmicu protiv Kopra, a tri dana kasnije protiv Gorice.

Crno-beli potom 26. januara dolaze u Beograd, a nakon tri dana, odlaze na drugi deo priprema na Kipar. Partizan će ostati sve do nedelju dana pre početka prvenstva i odigraće pet pripremnih utakmica, protiv poljske Korone, litvanskog Atlantasa, bugarskog Levskog, kiparskih Apoela ili Apolona, kao i Urala iz Rusije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track