LALATOVIĆ NAPADA SVOJE: Zvezda je blagi favorit, ali Vojvodina želi da ostane prva
Foto: Fonet

Uoči superligaškog derija

LALATOVIĆ NAPADA SVOJE: Zvezda je blagi favorit, ali Vojvodina želi da ostane prva

Fudbal -

Trener Vojvodine Nenad Lalatović ocenio je danas da je Crvena zvezda favorit u derbi meču 10. kola Super lige, ali je istakao da njegovi fudbaleri žele da ostanu na prvom mestu tabele.

"Nema potrebe da trošim reči o Zvezdi. To je naš najveći klub, ali isto tako, veliki klub smo i mi. Imaju sjajan tim, sa sjajnim igračima i sjajnim trenerom, mojim kolegom (Miodragom) 'Grofom' Božovićem. Igraju pred svojom publikom, pa iako smo mi prvi, zbog domaćeg terena su oni blagi favoriti. Naš cilj se, međutim, zna. Idemo tamo da se nadigravamo sa njima i odigramo što bolje, odnosno da se u naš Novi Sad vratimo neporaženi. Na taj način bismo ostali na prvoj poziciji, što bi za nas bilo sjajno", rekao je Lalatović novinarima u Novom Sadu.

Trener Vojvodine kazao je da Zvezda ima dobar tim koji igra sjajno.

"To je skup sjajnih individualaca, koji u svakom trenutku mogu da reše utakmicu jednim potezom, ali to ne mora ništa da znači. Mi smo pokazali da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i nikoga se ne plašimo. Ne želimo da se branimo, već da igramo fudbal i zabeležimo dobar rezultat za nas", rekao je Lalatović.

Nenad Gavrić neće moći da igra zbog povrede koju je dobio u kup utakmici protiv Bežanije, ali su ostali igrači spremni. Trener je istakao da u timu vlada sjajno raspoloženje.

"Atmosfera je sjajna i svi dobro treniraju. Drago mi je što će sada derbi biti izmedju Vojvodine i Zvezde, jer Vojvodina je zaslužila da se ovaj meč nazove derbijem, po igrama koje moji igrači pružaju ove sezone i rezultatima koje postižu. Nadam se da će biti mnogo gledalaca i da ćemo se pred beogradskom publikom predstaviti u što boljem svetlu", rekao je Lalatović.

Trener je novinarima odgovorio da ga ne bi iznenadilo da bude lepo dočekan na "Rajku Mitiću", ali je istakao da razmišlja samo o svom timu.

"Ne bih se iznenadio. Kao što znate, ja sam ponikao u Crvenoj zvezdi, igrao tamo od svoje sedme-osme godine, bio kapiten, osvojio četiri trofeja i mnogo toga lepog mi se tamo desilo. Ako bi se tako nešto desilo, sigurno bi mi prijalo, iako ne razmišljam o tome. Razmišljam samo o utakmici i tome kako da Vojvodina odigra što bolje, odnosno kako da se u naš Novi Sad vratimo neporaženi. To bi bio najveći uspeh, kako za mene, tako i za naše navijače, igrače i upravu kluba", rekao je Lalatović.

Utakmica Crvena zvezda - Vojvodina igra se u nedelju od 19.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track