LALATOVIĆ: Smeta mi što Tončev veliča Partizanove trenere!
Foto: Fonet

Iskren

LALATOVIĆ: Smeta mi što Tončev veliča Partizanove trenere!

Fudbal -
Mladi stručnjak je otvorio dušu na konferenciji za medije pred poslednji meč u sezoni

BEOGRAD - Trener fudbalera Zvezde, Nenad Lalatović, u nedelju će protiv Mladosti iz Lučana poslednji put sa klupe predvoditi crveno-bele, pa je mladi stručnjak održao prilično zanimljivu konferenciju za medije.

Lalatović je istakao da mu smeta što funkcioner Crvene zvezde Ivica Tončev veliča bivše trenere Partizana.

"Meni kao Zvezdašu naravno da ne prija kada Tončev veliča bivše trenere Partizana. Đukić i Jokanović su odlični treneri, ali za Partizan. Mi možemo da hvalimo Ljupka, Pižona, Muslina, Šekularca... Ja nikada ne bih hvalio nekoga iz Partizana", rekao je trener Zvezde.

Podsetimo, Potpredsednik kluba Ivica Tončev izjavio je ranije da bi voleo da Zvezdu treniraju Slaviša Jokanović ili Miroslav Đukić, koji su ranije vodili Partizan.Lalatović smatra da bi sve možda bilo drugačije da je funkcija sportskog direktora postojala kada je on došao u klub.

"Mnogo mi je žao što ja nisam imao sportskog direktora da mi pomogne, ali tada mi je rečeno da mi direktor ne treba. Kada sam došao, nadao sam se da će za sportskog direktora da dođe Vladimir Matijašević i nisam tražio čuda. Na primer, tražio sam Čavrića, Krunića... A od sadašnjih igrača selektovao sam samo Kataija, Lukovića i Cvetkovića, jer se Petković povredio. Nadam se da će uprava sa novim trenerom da nastavi da korača napred. Prošle godine smo bili šampioni i nismo zaradili ni dinar, a sada smo zaradili desetak miliona. To je zasluga ovih igrača koji imaju kvalitet i mene koji sam bio ludo hrabar da ih pustim", smatra Lalatović.

Trener Zvezde je pozvao navijače da dođu u velikom broju i podrže Darka Lazovića koji se oprašta od crveno-belog dresa.

"Očekuje nas poslednja utakmica ove sezone, protiv Mladosti koja nam je u prvom meču uzela pobedu u poslednjim minutima. Ulaz će biti besplatan, i ovom prilikom želim da pozovem navijače da dođu jer se od Zvezdinog dresa oprašta Darko Lazović koji je Crvenoj zvezdi dao mnogo. Što se mene tiče, imam ogromne probleme jer na treninzima imam po 11 igrača. Za neke igrače i ne znam gde su. Da bi nas bilo dovoljno za trening, morao sam i ja da se skinem i zaigram zajedno sa pomoćnicima. Tokom proleća često nisam znao gde je Džošua Parker, a to ne znam ni sada, niti znam ko ga je pustio. O Ristiću ne znam da li je operisan ni gde je, Luka Jović je povređen ali treba da bude tu uz ekipu, ne treba da se delimo... Neki već sada raskidaju ugovore pre vremena", nezadovoljan je Lalatović.Zvezdinom treneru znači što je sve vreme imao podršku navijača.

"Vidim da me navijači podržavaju, a moje je bilo da gurnem klince. Meni je najbitnije šta navijači kažu i zahvalan sam im što su prepoznali da ovaj mladi tim treba podržati, i nikada nisu zviždali, oni su jedina svetla tačka kluba. Svi mi prolazimo ali naša Zvezda je jedna jedina. A Zvezda samo sledeće jeseni ima 32 meča i treba pojačati tim. Ipak verujem da će navijači to podržati. Verujem i da će uprava koja zna bolje i od navijača i medija sastaviti tim koji će uzeti titulu sa novim trenerom sledeće sezone. To im od srca želim", zaključio je Lalatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track