Lalatović: Teško je pričati o prolasku dalje, ali fudbal je čudna igra
Foto: Fonet

Trener Vojvodine uoči revanša sa AZ-om

Lalatović: Teško je pričati o prolasku dalje, ali fudbal je čudna igra

Fudbal -

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da njegovi fudbaleri neće odustati od pokušaja da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evropa, ali da će i sve osim poraza od AZ-a u revanšu baraža biti pozitivan rezultat.

"Došli smo da se pokažemo u što boljem svetlu, da pokažemo da nismo imali sreće, da smo zaslužili u najmanju ruku nerešeno u prvoj utakmici. Teško je pričati o prolasku dalje. Fudbal je čudna igra i dok god postoje šanse, sve je moguće. Mnogo smo uradili, došli do poslednjeg koraka i biću ponosan na svoje igrače i da ne uspemo", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare u Alkmaru.

Vojvodina će sutra gostovati AZ-u u Holandiji u revanšu baraža za Ligu Evropa. Srpski klub je u prvoj utakmici izgubio sa 3:0.

Lalatović je ocenio da je srpski klub, po svim analizama, nesrećno izgubio 3:0 u prvoj utakmici igranoj prošle nedelje u Novom Sadu.

Trener novosadskog kluba je kazao da je "stekao utisak" da njegova ekipa ne bi mogla da prodje u grupnu fazu "kako god da je igrala u prvoj utakmici".

"Videli smo da možemo da igramo protiv AZ-a. Presudilo je njihovo iskustvo jer igraju mnogo jaču ligu od naše. Nemamo u prvenstvu ovako jake utakmice, osim možda dve godišnje. Imali smo svoje šanse, pogotovo u prvom poluvremenu. Da smo postigli prvi pogodak, ko zna u kom bi pravcu išla utakmica. Na 2:0 smo oštećeni za čist penal", kazao je Lalatović.

Lalatović je istakao da bi prolaz u grupnu fazu "bio fenomenalan", ali da "treba biti realan" jer će biti "jako teško". "Sve osim poraza će biti pozitivan rezultat", dodao je.

Vojvodina će biti oslabljena neigranjem povredjenih Uroša Stamenića i Nikole Trujića, dok je Lalatović odlučio da zbog rotacije ne povede štopera Vladimira Kovačevića.

Lalatović je rekao da bi Trujić odgovarao njegovom timu u Alkmaru, ali da veruje da će ga Nikola Ašćerić ili Miloš Trifunović dostojno zameniti.

Prema njegovim rečima, prednost AZ-a je to što pred punim stadionima igra jaku ligu u kojoj su odlični klubovi poput Ajaksa, PSV-a i Fejenorda, što je način kako se prave igrači, kao i da je veliki problem za srpski fudbal što to nema.

Lalatović je rekao da je Vojvodina uprkos svemu veliki klub i da to želi da pokaže u Holandiji. On je, takodje, govorio o problemima sa kojim se susreću svi u srpskom fudbalu.

"Klub napreduje iz godine u godinu. Ali, od kada sam trener, prodali smo šest igrača, što je veliki hendikep. Živimo od te prodaje, nismo klub u kom igrači mogu da zaradjuju 500.000 evra godišnje, već hiljadu-dve mesečno. Kada bi ovaj tim ostao na okupu, uz tri-četiri zvučnija pojačanja, mislim da bismo imali šanse da udjemo sledeće sezone u grupnu fazu", rekao je on.

"Bez obzira na to, odigrali smo osam utakmica u Evropi, imali najviše pobeda od svih srpskih klubova, a sa najmanjim budžetom, a pritom nas je najviše igrača napustilo", dodao je Lalatović.

Utakmica će se igrati u četvrtak u 20.00 na stadionu Afas u Alkmaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track