LEGENDA CRVENE ZVEZDE: Svi u regionu ugledajte se na Partizan
Foto: Turnirprijateljstva.com

Nekada golgeter, sada trener

LEGENDA CRVENE ZVEZDE: Svi u regionu ugledajte se na Partizan

Fudbal -
Husref Musemić sada je šef struke tuzlanske Slobode, a igračku slavu stekao je noseći dres Sarajeva i beogradskih crveno-belih

Husref Musemić, nekadašnji golgeter Sarajeva i Crvene zvezde, trenutno se nalazi u Bijeljini kako bi podržao Turnir prijateljstva, na kome učestvuju ekipe sa prostora nekadašnje SFRJ za igrače do 16 godina.

Musemić je i prošle godine bio gost turnira čiji je inicijator Savo Milošević.

"Nadam se da ću i narednih godina biti ovde. Sam naziv turnira mnogo govori, jer Savo (Milošević) ovim potezom želi da generacije koje dolaze sklapaju nova prijateljstva. Što se tiče fudbala, ove godine su za razliku od predhodne stariji igrači, tako da će turnir sigurno više pokazati. Realno je da ćemo ove godine imati prilike da vidimo kvalitetan fudbal", počeo je priču 53-godišnji Musemić, koji je trenutno trener tuzlanske Slobode.

Upitan za koga navija na turniru, a s obzirom na to da je najbolje partije tokom igračke karijere pružao u dresu Sarajeva i Crvene zvezde, diplomatski je odgovorio:

"Navijam za sve, volim da gledam kako se deca raduju kada postignu golove. To je ono što čoveka čini srećnim i što ga ispunjava".

On je više puta sedao na klupu Sarajeva, kluba koga je pre nekoliko godina kupio Vinset Tan, biznismen iz Malezije. Na pitanje da li je privatizacija spas za ovdašnje klubove, Musemić kaže:

"Ne znam, ali sigurno da je Sarajevo u poslednjih godinu dana dosta napredovalo. Ekonomski dosta dobro stoje i na ovim našim prostorima su najorginozovaniji, ali nemaju one rezultete koje su očekivali. To je pokazatelj da možete da imate novac, ali da nemate rezultat koji želite. Već godinama se ovde priča o privatizaciji i očigledno je da je to rešenje na ovim prostorima".

Zvezdin dres nosio je četiri godine, od 1985. do 1989.

"Čuo sam da ima mnogo problema i to su problemi koji se gomilaju poslednjih 20-ak godina. Nadam se da će naći rešenje i izaći iz krize. Prošle godine su rezultatski malo izašli, osvojili su titulu, međutim ove godine je Partizan ponovo dominirao".

U vreme dok je Musemić igrao nije bilo ovoliko finansijskih problema.

"Teško je porediti to vreme i ovo sada. Evidentno je bila manja prodaja igrača. Ono što ja znam je da je jako mnogo igrača otišlo iz Zvezde u prethodnih desetak godina, ali u kom je pravcu usmeren novac ne znam".

On smatra da je pravi put za sve klubove iz regiona da se okrenu igračima iz sopstvene škole.

"Partizan nam je najbolji primer. On je pokazao izgradnjom Zemunela u kom pravcu treba da se ide, ali malo je klubova sledilo Partizan. Ostali klubovi pokušavaju da reše pitanje omladinskih kategorija, a u omladini je upravo perspektiva", zaključio je Husref Musemić.

(turnirprijateljstva.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track