LEGENDA CRVENO-BELIH: Zvezdin trener mora da bude Srbin
Foto: Fonet

Stigao i u Bijeljinu

LEGENDA CRVENO-BELIH: Zvezdin trener mora da bude Srbin

Fudbal -
Vladimir Petrović Pižon nema dilemu po pitanju trenera kluba iz Ljutice Bogdana, ali odluku ostavlja nadležnima

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon rekao je danas da bi klupu crveno-belih trebalo da preuzme srpski trener.

Nenad Lalatović napustiće na kraju sezone Crvenu zvezdu, a jedan od kandidata da ga zameni spominje se Norvežanin Trond Solid.

"Smatram da trener Zvezde mora da bude domaći stručnjak. Ali, to će odlučiti ljudi koji su za to zaduženi", rekao je Petrović u Bijeljini, gde se nalazi na Turniru prijateljstva.

Pižon je rekao da radom u omladinskoj školi želi da pomogne Zvezdi, ali i pohvalio trenera Ognjena Koromana čija ekipa je danas osvojila drugi po redu Turnir prijateljstva.

"Ideja je da radim do trenutka dok ne budem našao angažman u inostranstvu. Kada ne radim želim da pomognem Zvezdi, ako treba tu sam i za prvi tim, ali o tome nisam razmišljao niti razgovarao. Naš omladinski pogon je pretrpeo odlazak petorice igrača u prvi tim, što je prioritetni cilj. Koroman je dobio najbolje moguće uslove, vrlo talentovanu generaciju i u klubu razmišljaju o njemu na duže staze".

Petrović, koji je svojevremeno bio selektor reprezentacije Srbije, poručio je da nacionalni tim ima male šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Stanje nije sjajno i vrlo teško će se ispuniti ciljevi. Ostale su nam vrlo teške utakmice, neizvesnost je velika. Zašto igrači ne pružaju partije kao u klubovima pitanje je za njih, a ne za one koji ne odlučuju. Treneri ne izlaze na teren, oni samo dođu na tri dana i fudbaleri bi trebalo da preuzmu odgovornost, a ne samo treneri", kazao je Petrović.

On je poručio da je pravi potez da timovi iz bivše Jugoslavije igraju prijateljske turnire, kao što je to slučaj u Bijeljini.

"Ideja da se svi veliki timovi iz bivše Jugoslavije sastanu na jednom mestu je fenomenalna. Vidim da su deca veoma lepo primila turnir i da nema nikakvih problema. Možda je upravo ovo znak za seniorske timove da se ponovo napravi liga bivše Jugoslavije", zaključio je Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track