LEONARDO PRESREĆAN: Zbog ovog i igram fudbal
Foto: Saša Pavlić

Brazilac oduševljen derbijem

LEONARDO PRESREĆAN: Zbog ovog i igram fudbal

Fudbal -

Leonardo je golom datim Zvezdi kupio navijače Partizana, a pobedu u derbiju doživeo je kao jednu od najvažnijih u karijeri

Da je meč ostao bez golova, moglo bi se mirne duše konstatovati da je, pored silnih nespremnih saigrača u crno-belom timu, sam Everton uspeo da napravi ravnotežu na terenu. Ipak, gol je postigao Leonardo i sva slava ide na njegov račun.- Osećaj je fenomenalan, jer sam sanjao da dođem na prvi meč sa Zvezdom i dam gol. Stvarno je neverovatan osećaj kada dobiješ priliku da slaviš s navijačima, nisam mogao ni pretpostaviti da će me takva energija poneti posle gola - rekao je Leonardo.Kako vam se dopala atmosfera na derbiju?- Navijači nisu prestajali s pesmom od početka do kraja utakmice. Zato igramo fudbal, to je ono što nosi igrače i što dovodi do situacije da se daje gol u 89. minutu. Gol je pre svega za navijače, pa onda i za mene, klub i moju porodicu.Da li je ova pobeda najveća u vašoj karijeri?- Naravno, baš zato što se ovaj derbi očekivao sa toliko strasti i nestrpljenja, a ja sam doprineo da na kraju slave moji navijači. Igrao sam protiv moskovskog Spartaka i Lokomotive, ali nijedan meč s velikim ruskim klubovima ne može se porediti s derbijem u Beogradu i atmosferom na ovoj utakmici.Šta mislite o prvim mesecima u Partizanu i srpskom fudbalu?- Zadovoljan sam kako sam počeo u Partizanu, nadam se da će biti još golova, dobrih utakmica, i da ću ući u istoriju Partizana.

Prijatelj s PortugalcemRAZGOVOR SA VIJEIROM TEK SLEDIŠta ste pričali s vašim prijateljem iz Zvezde Ugom Vijeirom?- Sa Ugom nisam razgovarao pre utakmice. Sada kad smo pobedili, imaću šta da mu ispričam.Da li ste zadovoljni svojom igrom?- Nisam naročito zadovoljan svojom partijom. Postigao sam gol, ali mislim da sam mogao i bolje. Ipak, nemam reči kojima bih opisao koliko je ovo važno za mene.

Iskre ili vatraSUKOB S MIHAJLOVIĆEM U TUNELUZbog čega je izbio sukob s Nemanjom Mihajlovićem na poluvremenu?- Nije bilo ništa strašno! To je bio razgovor između dvojice kolega, saigrača, u kojem smo rekli da je bilo potrebno više trčanja i truda. Samo prijateljski razgovor, ništa više - bio je kratak Leonardo.

Crveni kartonBOŽINOV ISKLJUČIO MAŽIĆAZanimljiv trenutak na 152. derbiju desio se tokom prvog poluvremena, kad su glavnom sudiji Miloradu Mažiću poispadali kartoni. Mažićevu nezgodu primetio je napadač Partizana Valeri Božinov, koji je iskoristio šansu da napravi foru i nasmeje sve na stadionu.Bugarin je pokupio kartone i, umesto da ih vrati Mažiću, pokazao je glavnom arbitru direktan crveni karton.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track