LIGA EVROPE: Lion izbacio Romu, Šalkeov povratak iz ambisa, i Mančester junajted u četvrtfinalu
Foto: Reuters

Revanši osmine finala

LIGA EVROPE: Lion izbacio Romu, Šalkeov povratak iz ambisa, i Mančester junajted u četvrtfinalu

Fudbal -

Fudbaleri Ajaksa, Mančester junajteda, Liona, Anderlehta i Šalkea plasirali su se u četvrtfinale Lige Evropa, posle večerašnjih revanš mečeva osmine finala.

Najuzbudljiviji meč odigran je u Menhengladbahu, gde je domaća Borusija posle prvog poluvremena vodila 2:0 i tako nadoknadila stekla veliku prednost posle 1:1 u prvom meču. Šalke je, medjutim, odmah napao u drugom poluvremenu, i u 54. minutu je smanjio posle gola Leona Gorecke.

U 68. minutu, Mahmud Dahud je igrao rukom u svom šesnaestercu, tako da je dosuđen penal za Šalke, koji je sigurno izveo Nabil Bentaleb i izjednačio na 2:2. "Rudari" su tako prošli dalje zbog gola u gostima.

Ajaks je kod kuće pobedio Kopenhagen 2:0 i tako nadoknadio zaostatak od 2:1 iz prvog meča. Anderleht je na svom terenu pobedio APOEL 1:0, što je isti rezultat kojije bio u prvom meču.

Romine nade da će nadoknaditi zaostatak od 4:2 protiv Liona doživele su ozbiljan udarac već u 16. minutu, kada je Muktar Dijahabi posle slobodnog udarca glavom postigao gol. Kevin Strutman je izjednačio samo minut kasnije, ali to je bilo sve što je Roma uspela da uradi.

Rimljani su na kraju pobedili 2:1, ali zahvaljujući autogolu Luke Tusara.

Mančester junajted je kod kuće pobedio Rostov 1:0 golom Mate. U prvom meču bilo je 1:1.

Ranije danas, plasman su obezbedili Bešiktaš, Genk i Selta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track