LUDILO I U BELGIJI: Pet godina zabrane za odsecanje glave

Huligani ne smeju na stadion

LUDILO I U BELGIJI: Pet godina zabrane za odsecanje glave

Fudbal -
Tifozi kluba iz Liježa nisu oprostili nekadašnjem kapitenu prelazak u Anderleht. Da sve bude gore, Defur posle užasne pretnje dobio crveni karton

Belgijski fudbal potresa veliki skandal. Derbi meč Standard - Anderleht (2:0) obeležili su navijači domaćeg tima bolesnim transparentom, na kojem ubica iz horor filma drži odrubljenu glavu Stivena Defura, fudbalera gostiju.Horor u Liježu! Pristalice Standarda napravile su skandalozan potez na utakmici protiv ljutog rivala. Naime, Stiven Defur, nekadašnji kapiten tima koji predvodi Ivan Vukomanović, sada nosi dres Anderlehta. To je očigledno toliko zabolelo pojedine nazovinavijače, koji su došli na sumanutu ideju! Inspiracija im je bila horor film „Petak 13“, odakle su uzeli lik ubice Džejsona Vorhiza, koji u jednoj ruci drži mač, a u drugoj odsečenu Defurovu glavu uz poruku „Crven ili mrtav“.- Autori transparenta biće kažnjeni zabranom dolaska na stadione u trajanju do pet godina - poručili su iz belgijske policije.

Na udaru... Stiven Defur nije želeo da komentariše pretnje navijača
Na udaru... Stiven Defur nije želeo da komentariše pretnje navijača

Da sve bude još gore, pobrinuo se glavni sudija! Umesto da zahteva momentalno izbacivanje bolesnika sa stadiona, on je isključio Stivena Defura (?!). Vezista Anderlehta konstantno je bio na meti fudbalera domaćeg tima, a u 52. minutu dobio je crveni karton pošto je po proceni sudije loptom gađao pristalice Standarda. Međutim, Defur je samo izbacio loptu zbog toga što je jedan igrač iz Liježa ležao na travi. Nedelja po podne u Liježu - dan kad su bili protiv Stivena Defura.Trener Standarda Ivan Vukomanović nije bio iznenađen reakcijom navijača svog kluba.- Sve što se dogodilo na tribinama trebalo bi i da ostane među navijačima. Mogu da razumem njihovu reakciju, ali isto tako mogu da kažem da sam mnogo gore stvari video na beogradskom „večitom derbiju“ - jasan je bio Vukomanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track