Marko Nikolić: Nismo turisti u Londonu!
Foto: Saša Pavlic

Liga Evrope: Partizan gost Totenhemu

Marko Nikolić: Nismo turisti u Londonu!

Fudbal -
Crno-beli večeras (21.05, RTS 1) žele da dokažu da remi sa Englezima nije bio slučajan

Fudbaleri Partizana izgubili su šansu za plasman u nokaut fazu Lige Evrope, ali večerašnji meč 5. kola na Vajt hart lejnu u Londonu protiv Totenhema (21.05, RTS 1) biće im prilika da dokažu da nisu zalutali na veliku scenu.Trener Marko Nikolić tvrdi da će njegov tim dati maksimum, bez obzira na to što meč nema takmičarski značaj.- Utakmice u Engleskoj pružaju poseban osećaj. Lepa prilika za igrače da se iskažu u najboljem svetlu protiv dobrog protivnika. Englezi će biti motivisani da pokažu da su u Beogradu imali slab dan, a mi ćemo hteti da im se opet podjednako dobro suprotstavimo. Kad igra Partizan, makar to bio i prijateljski meč, a kamoli ovakav, obaveza nam je da igramo maksimalno. Ne daj bože da idemo turistički u London. Što se mene tiče, uvek verujem u pobedu, pa tako i sad.Branko Ilić jedini je uz kapitena i svog prezimenjaka Sašu koji je osetio draž igranja na Ostrvu.- Nikad nisam igrao protiv Totenhema, ali znam da nas čeka težak meč. Biće napaljeni zbog toga što nas nisu pobedili u Beogradu, ali i mi smo spremni da se prikažemo u Evropi što je bolje moguće. Ne želimo da se obrukamo, ali kad jedan Šalke izgubi 5:0 od Čelsija, vidite da je u fudbalu sve moguće.

Pred novim izazovom... Marko Nikolić
Pred novim izazovom... Marko Nikolić

Nikola Ninković u poslednjih mesec dana jedan je od boljih igrača crno-belih, pa su i očekivanja u Londonu od njega velika.- Dosad nisam imao takvog protivnika pred sobom, osim možda kad smo igrali sa Englezima za mladu reprezentaciju. Sama utakmica je dovoljan motiv, bez obzira na rezultatski značaj. Ne opterećujem se dešavanjima u Kruševcu, to je prošlost, ne razmišljam o tome uopšte. Počeo sam dobro da igram od Bešiktaša, šteta je što se polusezona ubrzo završava, ali nadam se da ću održati ovaj nivo igre. Nadam se još nekom golu.

Specijalni izveštačMilan Rašević, London

Ðurić u BeograduSAMO BABIĆ KRENUO NA PUTU ekspediciji Partizana za put u London našao se i Ratomir Babić, potpredsednik kluba. Zanimljivo je da je on jedini iz vrha klupske uprave koji je krenuo u Englesku. Očigledno da su izbori, zakazani za 16. decembar, bili isuviše jaka prepreka da iko od ostalih članova uprave napusti Humsku.

Van strojaDRINČIĆ SE ČUVA ZA NOVI PAZARPartizan će se Totenhemu suprotstaviti bez jednog od svojih najboljih fudbalera, veziste Nikole Drinčića. Trener Nikolić kaže da ima lakšu povredu kolena, zbog čega je odlučio da ga sačuva za nedeljni meč u Novom Pazaru. U ekipi neće biti ni ranije povređenih Vulićevića i Ostojića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track