MARKOVIĆA PONELE EMOCIJE: Gol protiv Bešiktaša posvećujem pokojnom dedi
Foto: Partizan.rs

Crno-beli poraženi u Istanbulu

MARKOVIĆA PONELE EMOCIJE: Gol protiv Bešiktaša posvećujem pokojnom dedi

Fudbal -
Partizan je u Istanbulu poražen od Bešiktaša sa 1:2 u utakmici četvrtog kola Grupe C Lige Evropa. Crno-beli su ovim porazom izgubili i teoretske šanse da se plasiraju u šesnaestinu finala LE

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana složni su u oceni da su zaslužili da osvoje bod u utakmici u Istanbulu sa Bešiktašom u Ligi Evropa, i dodaju da se sada okreću domaćem prvenstvu. "Uz malo sreće mogli smo da osvojimo bod, što bi nam puno značilo. Ne toliko što bismo imali neke velike šanse da idemo dalje, ali bi nam značilo u psihološkom smislu. Odigrali smo dobru utakmicu, mislim da smo zaslužili da osvojimo bar bod", rekao je strelac jedinog gola za Partizan Saša Marković.

"Gol koji sam postigao posvećujem pokojnom dedi, koji je preminuo kad smo igrali proitv Mladosti iz Lučana", dodao je Marković. Partizan je u Istanbulu poražen od Bešiktaša sa 1:2 u utakmici četvrtog kola Grupe C Lige Evropa. Crno-beli su ovim porazom izgubili i teoretske šanse da se plasiraju u šesnaestinu finala Lige Evropa. "Partizan je odigrao baš dobru utakmicu, mislim da smo bili ravnopravan rival favorizovan rivalu i zaslužili smo bod. Opet smo primili gol iz grešaka, ali nismo stali, nego smo nastavili da igramo našu igru i stvorili šanse za nerešen ishod", kazao je Nikola Ninković.Golman Partizana Milan Lukač rekao je da bi nerešen rezultat protiv Bešiktaša ekipi doneo mnogo samopouzdanja i dodao da se fudbaleri tog kluba okreću takmičenju u Super ligi Srbije.

"Da smo i odigrali nerešeno, to ne bi mnogo promenilo u smislu naših šansi da nastavimo takmičenje, ali bi nam mnogo značilo za samopouzdanje. I ovako dobro izdanje nam uliva psihološku sigurnost za nastavak domaćeg prvenstva, koje nam je najvažnije i već u Subotici moramo da ponovimo ovako dobru igru", rekao je Lukač. "Smatram da smo 90 minuta bili ravnopravan rival s favorizovanim Bešiktašom. Na poluvremenu smo imali 0:0 i u pauzi smo se dogovorili da tako nastavimo. Znali smo da je važno da ne primimo gol u prvih 15 minuta, ali nas je penal presekao, a onda je stigao i taj drugi gol. Međutim, nastavili smo da igramo, postigli smo gol i imali šansu da izjednačimo", rekao je Lukač. Vezni fubaler Partizana Nikola Drinčić rekao je da je njegova ekipa zaslužila da osvoji bod. "Nismo imali sreće da postignemo pogodak u poslednjem minutu, ali to je fudbal. Mislim da smo zaslužili da osvojimo bod i zbog svega toga mi je žao, ali okrećemo se ostalim našim mečevima u domaćem šampionatu", rekao je Drinčić. Igrač Partizana Petar Grbić kazao je da žali zbog poraza u Istanbulu. "Krivo mi je što nismo ostvarili bolji rezultat, a mogli smo, jer smatram da smo odigrali veoma dobru utakmicu, znali smo šta hoćemo, tražili smo našu šanu iz kontranapada i u nekoliko navrata smo uspeli da ugrozimo rivala", rekao je Grbić. "Žao mi je što nas bog na kraju nije pogledao, ali sam siguran da će se sve to vratiti kada to bude bilo najpotrebnije", dodao je. U Grupi C Totenhem i Bešiktaš posle četiri odigrane utakmice imaju po osam bodova, treći je Asteras sa četiri, dok je Partizan poslednji sa jednim bodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track