MATIĆ: Najviše pamtim gol koji sam dao Zvezdi
Foto: Www.fkcukaricki.rs

Igor Matić najbolji fudbaler Čukaričkog ove sezone

MATIĆ: Najviše pamtim gol koji sam dao Zvezdi

Fudbal -
Kapiten "brđana" otkrio da će gol protiv crveno-belih pamtiti do kraja života

Kapiten Čukaričkog Igor Matić posle završene Superlige smatra da je njegov tim ove sezone napravio veliki uspeh. Osvojen je Kup Srbije posle trijumfa nad Partizanom u finalu, a u prvenstvu se Čukarički plasirao na treće mesto.

-Kad se osvrnem ciljevi su bili da budemo treći i potajno smo se nadali Kupu. Sigurno da je kruna osvajanje trofeja prvi put u istoriji kluba i mislim da još nismo svesni šta smo napravili. Svi znamo gde je Čuka bila pre tri godine - rekao je Matić.

Trener Vladan Milojević tokom cele sezone insistirao je na atraktivnoj igri, a Čukarički je igrao moderan, napadački fudbal.

-Bilo je dosta dobrih utakmica ove sezone, ali kad bih morao da izdvojim to bi bio meč protiv Crvene zvezde na našem stadionu i pobeda od 2:0. Izdominirali smo, zasluženo osvojili tri boda i čak možda mogli da zabeležimo i ubedljiviju pobedu.

Matić na kraju ove sezone sa postignutih 10 pogodaka deli četvrto mesto na listi najboljih strelaca u ligi.

-Golovi nisu moj primarni zadatak. Bilo je i asistencija, sve u svemu prezadovoljan sam sezonom. Pogađao sam levom i desnom nogom, ali i glavom što mi nije svojstveno. Izdvojio bih kao omiljeni baš gol koji sam postigao udarcem glavom protiv Crvene zvezde.

Najiskusniji fudbaler "brđana" kaže da će u evro takmičenju ekipa probati da ode korak dalje u odnosu na prošlu godinu.

-Prošle godine smo posle odustajanja Zvezde nepripremljeno otišli na evropsko takmičenje i došli u drugo kolo. Nezasluženo smo izgubili tada od austrijskog Grediga u Beogradu, dobili crveni karton i četiri gola. Na revanšu pobedili 2:1, malo vratili veru u srpski fudbal i pokazali da možemo da igramo sa svima. Ove godine ćemo probati da napravimo korak više.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track