MILINKOVIĆ: Partizan će igrati napadački
Foto: Partizan

Želi promene

MILINKOVIĆ: Partizan će igrati napadački

Fudbal -
Jedino što nam nedostaje u ovom trenutku jeste vreme. Pokušaću u hodu da nametnem neku svoju ideju, rekao je novi strateg crno-belih

Novi trener fudbalera Partizana Zoran Milinković, rekao je da će tim iz Humske u nastavku Superlige igrati napadački fudbal, a kao argumente tom razmišljanju naveo je i nove članove stručnog štaba Zorana Lončara i Iliju Stolicu.

"To što su Lončar i Stolica u mom stručnom štabu ukazuje da će Partizan biti ofanzivniji. Tokom njihovih igračkih karijera bili su odlični špicevi. Lončar je legenda Arisa i OFK Beograda i poseduje izuzetne ljudske i fudbalske kvalitete, dok svi znamo kakav je špic bio Ilija Stolica", rekao je Milinković.Tri dana pre zvaničnog debija na klupi crno-belih Milinković ponovo ima na raspolaganju golmana Milana Lukača koji se u potpunosti oporavio od povrede zgloba, dok će se tek tokom dana ekipa kompletirati Ivana Šaponjića i Andrije Živkovića iz omladinske reprezentacije."Utisci sa početka rada su dobri, momci su kreirali pozitivnu sliku. Jedino što nam nedostaje u ovom trenutku jeste vreme. Pokušaću u hodu da nametnem neku svoju ideju, pošto svaki trener ima neke svoje zamisli, osloniću se na ono što je do sada bilo dobro, a u periodu pred nama korigovaćemo sve prema mojoj viziji", kaže Milinković, koji je u ponedeljak imao prilike da "upozna" i navijače Partizana, zainteresovane za budućnost kluba.

"U fokusu svega što radimo su igrači i tako bi trebalo da ostane. Razgovor je bio sadržajan i korektan. Ali za konačan sud o svemu što radimo biće potrebno vreme". Osvrnuo se novi trener Partizana i na izjavu Zorana Lončara od pre dve godine koja je poslednjih dana aktuelizovana u formi podsećanja da je tadašnji sportski direktor OFK Beograda povodom transfera Milana Lukača u Partizanu izjavio da njemu ne bi bila čast da pređe u crno-bele. A sada je tu kao pomoćnik."Nemojte molim vas oko toga. Stalno idemo oko nekih stvari koje su intrigantne na neki način, ali pouzdano znam kakav je čovek Zoran Lončar, da je imao zapaženu igračku karijeru i da je u svakoj prilici i na svakom mestu govorio kako mu je Moca Vukotić idol i da je veliki Partizanovac. Kontekst je takav i šta da radimo?", pita se Milinković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track