MILOŠEVIĆ: Nijedan fudbaler nije odbio da igra za reprezentaciju
Foto: Nemanja Pančić

Odlučuje o novom selektoru

MILOŠEVIĆ: Nijedan fudbaler nije odbio da igra za reprezentaciju

Fudbal -
Nije tačna informacija da je neko odbio da igra za reprezentaciju. Ne postoji nijedan koji nam je to rekao juče ili danas. Ne znam da li je vama rekao neko nešto. Imali smo niz sastanaka i to niko nije rekao, kazao je potpredsednik Saveza

BEOGRAD - Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zadužen za "A" reprezentaciju Savo Milošević rekao je danas da svi u Savezu treba da preuzmu odgovornost za loše rezultate i da će se od srede više znati o novom selektoru Srbije.

"Svi delimo deo odgovornosti, neko više, neko manje. Iznad svega FSS. Mi smo bili ti koji su odlučivali. Da li ste vi kao mediji, o tome ne bih ja da govorim. Igračima sam sinoć rekao da svako mora da krene od sebe. Najlakše je da nađeš krivicu u drugom, a to ne vodi ka rešenju problema", rekao je Milošević na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija je u petak u svojoj trećoj utakmici kvalfikacija za Evropsko prvenstvo poražena od Danske u Beogradu sa 1:3, a posle utakmice Holanđanin Dik Advokat podneo je ostavku na mesto selektora Srbije. "Orlovi" posle tri odigrane utakmice u Grupi I kvalfikacija za EP 2016. imaju samo jedan bod, šest manje od prvoplasirane Danske i pet manje od drugoplasiranog Portugala.

Na pitanje novinara ko će biti novi selektor Srbije i da li će na tu funkciju ponovo biti postavljen stranac, Milošević je rekao da će više informacija biti posle prijateljske utakmice s Grčkom, koja se igra u utorak, kao i da ne razmišlja o stranom treneru.

Društvenim mrežama je juče počela da se širi informacija da je nekoliko reprezentativaca Srbije odbilo da igra prijateljsku utakmicu s Grčkom, a Milošević je demantovao takve navode.

"Nije tačna informacija da je neko odbio da igra za reprezentaciju. Ne postoji nijedan koji nam je to rekao juče ili danas. Ne znam da li je vama rekao neko nešto. Imali smo niz sastanaka i to niko nije rekao", kazao je Milošević.

Novinare je zanimalo da li se plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj nameće kao imperativ novom selektoru.

"I da smo na početku kvalifikacija, ne možete nikome postaviti takav uslov. Fudbal je takva igre gde ne možete predvideti tok utakmice, a kamoli kvalifikacija. Verujem u ovu ekipu, u igrače, moja ideja je da ih osposobimo i da od njih izvučemo maksimum. Ako to uspemo, mislim da ćemo biti u poziciji da se borimo za Francusku. Moramo da prepoznamo situaciju kao komplikovanu i tešku, ali ona nije bezizlazna", rekao je potpredsednik Saveza.

Milošević je rekao da će on od sada biti zadužen za predlaganje selektora "A" i mlade reprezentacije Srbije.

"Odgovornost je moja. Ono čime ću se voditi u ovom izboru je isključivo moje profesionalno stručno mišljenje. Nisam ovde da bih doneo odluku koja se drugima dopada, već koja je najbolja za naš fudbal", rekao je on.

"Veoma je bitno kakav stručni štab ima selektor, jer su to ljudi koji imaju uticaj na njega. Praksa je bila da se selektori postavljaju do prvog ili drugog kruga kvalifikacija, svi naši selektor su dve ili više godina na pozicijama. Selektor "A" tima mora da ima kontinuitet i ljude koji u svakom trenutku mogu da mu pomognu, asistenti. Moramo svi da stanemo uz njega", dodao je on.

Srbija će se u utorak u Haniji na Kritu od 18.00 po srednjeevropskom vremenu sastati sa Grčkom u poslednjoj prijatlejskoj utakmici u ovoj godini. Selekciju će na tom meču predvoditi vršilac dužnosti selektora - Radovan Ćurčić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track