JUNAK CRNO-BELIH: Hoću u Ligu šampiona makar ostao bez para!
Foto: Dado Đilas

Strelac gola protiv Steaue

JUNAK CRNO-BELIH: Hoću u Ligu šampiona makar ostao bez para!

Fudbal -
Bek Partizana ne razmišlja da odlične partije naplati odlaskom ovog leta, već kaže da bi više od transfera želeo plasman u elitno takmičenje

Fudbaleri Partizana igraju iznad svih očekivanja, a uz Andriju Živkovića, najznačajnija karika u lancu uspeha je Miroslav Vulićević. Strelac gola protiv Steaue u Bukureštu za Kurir kaže da želi plasman u Ligu šampiona više nego da ode u inostranstvo za bolju platu.Iskusni desni bek iza sebe ima težak period oporavka zbog preloma noge, ali se ovog leta vratio u još boljem izdanju i uspeo čak da se upiše u strelce u trećem kolu kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje.- Čestitaju mi mnogi, postigao sam prvenac u crno-belom dresu, koji mi posle svega kroz šta sam prošao mnogo znači na psihološkom planu. Ipak, ostaje žal što nismo pobedili rumunsku ekipu jer zaista mislim da smo igrali dobro veći deo meča. Ali dobro, imamo revanš, samo što nikako ne smemo da se branimo, već da napadnemo, ali nikako da srljamo. Moramo da budemo pametni, kao što smo bili veći deo u Bukureštu - kaže Vulićević i dodaje:- Nisam više mlad igrač, naravno da svako od nas želi da ostvari neki inostrani angažman kako bi osigurao svoju porodicu, ali pre bih potpisao da s Partizanom obezbedim plasman u Ligu šampiona nego da napravim dobar transfer u inostranstvo. Igrati najjače evropsko takmičenje s crno-belima bila bi kruna moje karijere.Meč u Bukureštu, uz Vulićevića, obeležio je, ali u negativnom kontekstu, golman Živković, koji se u tom 82. minutu okliznuo o busen trave i omogućio domaćinu da postigne pogodak.- Krenuo sam na loptu, javio se da je moja i onda se okliznuo. Takve stvari se dešavaju i idemo dalje. Da tada nisam pao, možda bi lopta ušla u mrežu iz neke druge akcije, a možda i ne bi, ali o tome nema svrhe govoriti. Idemo dalje, imamo dobar rezultat, koji bi svako od nas prihvatio pre početka meča i verujem da pred našim navijačima u Humskoj možemo da obezbedimo plasman u plej-of - kaže Živković.

TerapijaBOŽINOV I ABUBAKAR PRESKAČU NOVI PAZARBugarin Valeri Božinov je u Bukureštu teren napustio već posle 15. minuta, kamerunac Abubakar Oumaru je igrao sat vremena duže, ali ni jedan ni drugi nisu ozbiljnije povređeni.- Uradili smo preglede i povrede nisu teže prirode. Obojica će preskočiti sutrašnje gostovanje Novom Pazaru - kaže doktor Ilija Rosić.

Dobro gura... Zoran Milinković
Dobro gura... Zoran Milinković

Neumesno pitanjeMILINKOVIĆ: NE DAM DA VREĐAJU IGRAČETrenera Partizana Zorana Milinkovića mnogo je iznervirala konstatacija rumunskog novinara, koji je rekao da je Valeri Božinov debeo.- Od žreba se stvari postavljaju tako da su oni veliki favoriti i da mi nemamo šta da tražimo, ali to je njihov manir i mi nikad nismo davali bombastične izjave, niti ćemo to ikad raditi. Samo više nikad neću dozvoliti da se na taj način govori o igračima Partizana. Javnost ima pravo da komentariše sve, ali novinari treba da imaju neki nivo, a oni su ovim pitanjem pokazali svoj - kaže Milinković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track