MNOGO JE KUME...: Jedan trener od Zvezde  tražio 1,5 miliona evra godišnje
Foto: Marina Lopičić

Zvuči neverovatno

MNOGO JE KUME...: Jedan trener od Zvezde tražio 1,5 miliona evra godišnje

Fudbal -
To se dešavalo u vreme kada je predsednik kluba bio Dragan Stojković

Informacija da Trond Solid figurira kao potencijalni trener fudbalera Crvene zvezde stigla je i do poznatog menadžera Ranka Stojića koji je dobro upoznat u njegove kvalitete s obzirom na to da je radio jedno vreme sa Norvežaninom.Stojić se dotakao koliko mi Solid mogao da zarađuje na Marakani, ali i otkrio jedan frapantan podatak iz perioda kada je Dragan Stojković Piksi bio na čelu kluba. Podatak koji se tiče plate koju je Žak Santini tražio da bude trener crveno-belih.

– U poslovnu politiku ne želim da ulazim. Možda Solid traži 20.000 evra mesečno ili manju sumu plus veće bonuse za eventualno osvojene trofeje. Ova druga opcija je realnija, ali iz iskustva znam da je posao gotov tek nakon potpisa – rekao je Stojić i potom prešao na priču sa Santinijem:

– Imao sam iskustvo sa bivšim predsednikom Stojkovićem sa kojim sam išao u Francusku da razgovaram sa Žakom Santinijem. Onog trenutka kada je zatražio platu od milion i po evra, sve je automatski palo u vodu.Bivši finansijer Rada se potom osvrnuo i na Solidove kvalitete.

– U Brižu je uspešno uveo formaciju 4-1-2-3, a odluka da igra sa tri napadača bila je hrabra i preteča je na terenima u Belgiji. Solid forsira ofanzivu, hoće da se kroz brzu pas igru dolazi do završnice. Često forsira jak presing – istakao je Stojić.

Kurir sport / Sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track