MURINJO TRAŽI POŠTOVANJE: Nemci uživaju, Španci se sunčaju, a mi igramo fudbal
Foto: Rojter

Ljut

MURINJO TRAŽI POŠTOVANJE: Nemci uživaju, Španci se sunčaju, a mi igramo fudbal

Fudbal -
U vodećim svetskim ligama je zimska pauza, španski šampionat nastaviće se 3. januara, italijanska Serija A tri dana kasnije, a nemačka Bundesliga 30. januara

Žoze Murinjo rekao je da fudbaleri u Velikoj Britaniji zaslužuju poštovanje pošto igraju utakmice i tokom praznika, kada je zimska pauza u ostalim ligama. Utakmice 18. kola premijer lige igraju dan posle Božića, na "Boksing dej".

Čelsi u petak od 13.45 igra na ’Stamford Bridžu’ protiv Vest Hema i želi pobedu kako bi sačuvao prvo mesto na tabeli. To će biti druga utakmica Čelsija od četiri, koliko će odigrati za 11 dana.

"Nije važno da li ste Englez ili niste, ali morate da poštujete fudbalere u ovoj zemlji. Trenutno, nemački fudbaleri uživaju na plaži, Španci se sunčaju na Maldivima, svi su na odmoru. Ali, ovde igrate 22. decembra, igrate na 'boksing dej', pa 28. decembra i 1. januara i mislim da zbog toga svi moraju da poštuju fudbalere. Navijači širom zemlje iskazuju poštovanje, pošto su svi stadioni za praznike rasprodati", rekao je Murinjo.

Čelsi je u ponedeljak pobedio Stouk sa 2:0 i zadržao tri boda prednosti nad Mančester Sitijem, 28. decembra igraće protiv Sautemptona, a 1. januara protiv Totenhema.

U vodećim svetskim ligama je zimska pauza, španski šampionat nastaviće se 3. januara, italijanska Serija A tri dana kasnije, a nemačka Bundesliga 30. januara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track