MURINJO U PROBLEMU: Abramović odlučuje o smeni, FA ponovo kažnjava trenera Čelsija
Foto: Reuters

Kritike sa svih strana

MURINJO U PROBLEMU: Abramović odlučuje o smeni, FA ponovo kažnjava trenera Čelsija

Fudbal -
Portugalac je na udaru kritika zbog loših rezultata Čelsija u ovoj sezoni. Londonski klub je trenutno 15. na tabeli i u 10 kola pretrpeo je pet poraza uz tri pobede i dva remija

BEOGRAD - Vlasnik fudbalskog kluba Čelsi Roman Abramovič preispitaće poziciju trenera Žozea Murinja posle pauze u prvenstvu u novembru.

Spekulisalo se da će Murinjo biti otpušten ako Čelsi u subotu izgubi od Liverpula, ali britanski mediji preneli su da Portugalac neće napustiti Stamford Bridž pre pauze, odnosno do utakmice sa Stoukom, 7. novembra. Posle te utakmice očekuje se da će Abramovič i članovi Upravnog odbora razmotriti mogućnosti i šanse kluba da se plasira među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi. Posle 10 kola Čelsi na 15. mestu na tabeli ima 11 bodova, 11 manje od prvoplasiranih Mančester sitija i Arsenala. Fudbaleri Čelsija odigraće četiri utakmice za dve nedelje u tri različita takmičenja.

Mediji su spekulisali da bi Morinja na klupi Čelsija mogli da zamene Pep Gvardiola iz Bajerna i Dijego Simeone iz Atletiko Madrida. Međutim, obojica će biti dostupni tek na leto, pa bi Čelsi u slučaju otkaza Morinju morao da postavi privremenog trenera. Murinjo je u avgustu potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa Čelsijem kao nagradu za osvojenu šampionsku titulu.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Engleske (FA) pokrenula je danas postupak protiv trener Čelsija Žozea Murinja zbog nesportskog ponašanja prema sudijama na utakmici Premijer lige protiv Vest Hema.

Murinjo je na utakmici 10. kola Premijer lige u subotu protiv Vest Hema zaradio isključenje, pošto je na poluvremenu pokušao da uđe u sudijsku svlačionicu, što je zabranjeno, i raspravlja se sa glavnim arbitrom Džonom Mosom.

Čelsi je u subotu poražen od Vest Hema sa 1:2 u utakmici 10. kola Premijer lige, te na tabeli zauzima 15. mesto sa 11 bodova.

FA je saopštio da je pokrenuo diciplinski postupak protiv oba kluba, jer nisu uspeli da obuzdaju igrače.

Takođe, pokrenut je i postupak protiv trenera golmana Čelsija Silvinja Lura. Murinjo je 14. oktobra kažnjen sa 50.000 funti i uslovnom suspenzijom od jednog meča zbog nesportskog ponašanja na utakmici osmog kola Premijer lige sa Sautemptonom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track