MUSLIN DODELIO NADIMKE IGRAČIMA: Katai postao Saša, a Marković Laki!
Foto: Zorana Jevtic

Napad na SP

MUSLIN DODELIO NADIMKE IGRAČIMA: Katai postao Saša, a Marković Laki!

Fudbal -

Selektor Srbije deo treninga u Pazovi posvetio Lazaru, kritikujući ga da nedovoljno koristi brzinu u situacijama kad bi mogao da krene za dubinskom loptom

Fudbaleri Srbije juče su odradili drugi dan priprema za kvalifikacionu utakmicu sa selekcijom Republike Irske, 5. septembra, na stadionu „Rajko Mitić“.Selektor Slavoljub Muslin trening je završio igrom na dva gola, na jednoj polovini terena. Bilo je primetno da se često obraćao Aleksandru Kataiju, kog je oslovljavao sa Saša, ali i Lazaru Markoviću, koji je od njega dobio nadimak Laki.

Brža igraSelektor je krilu Liverpula hvalio svaki potez, ali je i kritikovao nedovoljno korišćenje brzine u situacijama kad bi mogao da krene za dubinskom loptom u prostor. U jednom trenutku, kad je komandovao pauzu, zagrlio ga je i oko minut vremena posvetio samo njemu, a vreme će pokazati koliko će mladi igrač usvojiti savete selektora.Na golovima su bili Aleksandar Jovanović iz danskog Arhusa i Marko Dmitrović iz španskog Alkorona, a posle dužeg vremena odbranom tima u žutim dresovima komandovao je oporavljeni Matija Nastasić. Da li zbog njihove dobre igre ili uslova na malom terenu, golovi su teško padali.

Mitrović otvorio dušuOseka golova traje već toliko dugo da se u javnosti stvorio utisak da su napadači isključivi krivci za neuspehe „orlova“ u poslednja tri kvalifikaciona ciklusa. Stefan Mitrović, štoper Genta, ističe da je takvo razmišljanje pogrešno:- Pritisak nije samo na ofanzivnim igračima, nego na svima nama. Oni ne mogu sami da dobiju meč, već moraju dobiti pomoć od ostatka ekipe kako bi se stvaralo više šansi. Poznato je šta selektor zahteva, mislim da smo se prilagodili novom sistemu u kojem je presing igra najvažniji segment. Što se mene lično tiče, dobro mi je poznata formacija, jer baš u tom sistemu igram u klubu - rekao je Mitrović.

PovratakJAGOŠ: LEPO JE OPET BITI „ORAO“Štoper Jagoš Vuković čekao je na poziv A reprezentacije čak sedam godina.- Poslednji put sam bio s reprezentacijom 2009. godine kod selektora Radomira Antića, pred odlazak na prijateljsku utakmicu s Južnom Korejom. Dosta se toga promenilo u odnosu na to vreme i kod mene i u reprezentaciji, ali je atmosfera u timu ostala dobra - priča defanzivac turske Konje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track