NAGRADA ZA NACIZAM: UEFA je podržala divljanje ustaša

Evropska kuća fudbala baš obožava hrvate

NAGRADA ZA NACIZAM: UEFA je podržala divljanje ustaša

Fudbal -
Za skandalozne scene na utakmici protiv reprezentacije Italije naše komšije dobile nešto što u Nionu nazivaju kaznom (?!)

Sumnja da odluke Disciplinske komisije UEFA nisu iste za sve dobila je krunsku potvrdu! Divljanje Hrvata na meču protiv Italije u Milanu sankcionisano je tragikomičnom kaznom, tačnije nagradom iz Niona.

Posle skandala u režiji hrvatskih navijača na njihovom kvalifikacionom meču protiv Italije, Kurir je objavio tekst pod naslovom „Srbe siluju, a Hrvate miliju“. Mesec dana kasnije UEFA se pobrinula da još jednom potvrdi svoje antisrpsko i prohrvatsko raspoloženje.- Fudbalski savez Hrvatske kažnjen je sa 80.000 evra i zatvaranjem jednog dela stadiona na sledećoj kvalifikacionoj utakmici - glasi kazna UEFA, koja je sve samo ne normalna, ako se uzme u obzir za kakve incidente smo mi prolazili mnogo gore.

Podsećamo, na San Siru su gostujući navijači zasuli teren bakljama i bodrili svoj tim ustaškim povicima „Ajmo, ajmo ustaše“ i „Za dom spremni“, uzvikujući i još neke parole iz doba NDH. Zbog toga je meč dva puta prekidan, ali za razliku od naše utakmice protiv Italije u Đenovi, ovoga puta je odlučeno da se nastavi sa igrom. To je već bio signal da će iz Niona pomaziti Hrvate za vandalsko ponašanje.Zanimljivo je da u anketi na jednom hrvatskom portalu više od 70 odsto ljudi smatra da je kazna koju su dobili preblaga.

Kako nama, tako i svima jasno je da nas evropa isto ne vidi LAKOVIĆ: TRAŽIMO DOSLEDNOST!U FSS su nezadovoljni neprincipijelnošću Disciplinske komisije UEFA.- Problem je što smo kod UEFA insistirali na doslednosti prilikom kaznene politike, ali to ne vidimo u praksi. Tako je u kolu u kojem smo mi igrali protiv Albanije došlo incidenata velikih razmera u Bugarskoj i Rumuniji, za koje su dodeljene samo novčane kazne od 40.000 do 80.000 evra - kaže Zoran Laković za Kurir.Osvrnuo se gensek Saveza i na dešavanja na meču Srbija - Albanija:- Tri petarde i dve baklje ubačene su do 40. minuta, tačnije do pojave drona. Na ove tri utakmice o kojima sam pričao, na osnovu fotografija i izveštaja u medijima, vidi se da je obim incidenata bio izuzetno veliki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track