NASMEJALI PRVAKA SVETA: Pogledajte kako Realovo čudo do deteta i njegov saigrač igraju šah
Foto: Reuters

Zanimljivosti

NASMEJALI PRVAKA SVETA: Pogledajte kako Realovo čudo do deteta i njegov saigrač igraju šah

Fudbal -
Karlsen je pohvalio Odegarda i Moler Dalija što igraju šah, jer će im to pomoći da brže razmišljaju na terenu i dodatno razviti veštine kreativnog mišljenja

Norveško čudo od deteta, kako su svetski mediji prozvali 16-godišnjeg fudbalera Real Madrida Martina Odegarda slobodno vreme do maksimirske utakmice protiv Hrvatske krati igrajući šah s kolegom iz reprezentacije Matsom Molerom Dalijem. Ali ne ide im sve po planu...

Šahovsko umeće podelili su na društvenim mrežama, a jedna od slika koje su objavili nasmejala je svetskog prvaka u šahu i njihovog sunarodnika Magnusa Karlsena (24).

"Momci se lepo zabavljaju igrajući šah, ali pogrešno su okrenuli tablu i složili figure. To je nedopustivo", poručio im je je Karlsen.

Mladi Norvežanin je aktualni svetski šahovski prvak. Titulu je prvi put osvojio 2013. godine, a potom jeprošle godine u ruskom Sočiju pobedom protiv izazivača Indijca Višvanatana Ananda odbranio i igrački uverljivo potvrdio titulu svetskog prvaka. Karlsen je pohvalio Odegarda i Moler Dalija što igraju šah, jer će im to pomoći da brže razmišljaju na terenu i dodatno razviti veštine kreativnog mišljenja, ali je "umro od smijeha" kada je video fotografiju. A oni su pogrešno okrenuli tablu i još zamenili pozicije kralju i kraljici.

"Magnus je zaljubljenik u fudbal. Nedavno smo se upoznali, razgovarali o šahu i fudbalu", otkrio je Moler Dali, vezni igrač Frajburga. Međutim, nije želeo priznati ko je pogrešno složio figure.

"U šahu ja vodim. Stalno nešto igramo. plej-stejšn, karte, šah..", dodao je Odegard, koji je nedavno stigao u Real.

Odegard je debitovao za reprezentaciju Norveške sa 15 godina postavši najmlađi igrač u istoriji te reprezentacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track