NASTAVAK PRIZNANJA BIVŠEG ČLANA UO: Partizan su puštali BSK, Hajduk, Metalac, Smederevo, Borac...
Foto: Zorana Jevtić

Bojan Radovanović ispričao Tužilaštvu

NASTAVAK PRIZNANJA BIVŠEG ČLANA UO: Partizan su puštali BSK, Hajduk, Metalac, Smederevo, Borac...

Fudbal -
Bivši član Upravnog odbora Partizana Bojan Radovovanović priznao je u Tužilaštvu za organizovani kriminal da Mladost iz Apatina nije jedini klub koji je pustio crno-bele da pobede.

Dnevni list "Sport" objavio je treći deo ispovesti u kome Radovanović priznaje da je klub u vreme dok je bio član Uprave (2004-2009), nameštao i sa drugim superligaškim klubovima. Posebno poglavlje posvećeno je saradnji Partizana sa Nikolom Džombom, bivšim finansijerom Hajduka iz Kule.

"Kako je Partizan nameštao utakmice sa Hajdukom? Pa, ovako... Partizan je iz Kule uzeo igrača Ljubomira Fejsu. Tada sam kao član UO bio protiv toga, jer je transfer bio nenormalan za evropske poslove u fudbalu. Prodali su nam ga za 1.200.000 evra plus 50 odsto od kasnije prodaje iz Partizana u inostranstvo. Prodat je kasnije Olimpijakosu za 2,5 miliona evra, tako da je Džomba kao finansijer Hajduka dobio 1,2 miliona evra od Partizana i plus od tih 2,5 miliona još 50 odsto. Kad podvučete crtu, Džomba i Hajduk iz Kule, odnosno Džomba, od tog transfera je uzeo 2.500.000, a Partizan samo 1.250.000 evra. Bio sam prisutan kada je dolazio u klub kao bandit, raskalašan. Ponaša se kao kriminalac, dolazi u šortsu, psuje, pljuje po klubu. Očigledno je bilo da je taj, koji je potpisao takav ugovor, bio u dogovoru sa Džombom. Posle toga je Hajduk puštao Partizan u prvenstvu, a borio se protiv Crvene zvezde. To može i da se proveri u statistici", izjavio je Radovanović.

Nikola Džomba,Foto: Saša Pavlić
Nikola Džomba,Foto: Saša Pavlić

U trećem nastavku dosijea "Sport" donosi svedočenje o meču OFK Beograd – Partizan, odigranom na Karaburmi 2008. godine.

"To je bila prvenstvena utakmica, kada Zvezdan Terzić nije bio u klubu sa Karaburme. Bio je u pritvoru, zatvoru ili u bekstvu. Ne znam tačno. Znam da sam na utakmici bio sa Nenadom Bjekovićem i otprilike ista grupa ljudi koja je bila i u Apatinu. Već kod 0:2 za Partizan, posle još jedne ili dve šanse za crno-bele, Bjeković je prokomentarisao: „Jao, dosta je više. Dosta je i ovo što su nas pustili, gde da im dajemo još golova. Neka prestanu ovi naši“, rekao je tužiocu Radovanović.

Na kraju ovog segmenta svedočenja Bojan Radovanović je rekao.

"Osim Mladosti, OFK Beograda i Hajduka iz Kule, sa Partizanom su prijateljske“ mečeve igrali još i BSK Borča, Metalac, Smederevo, Borac iz Čačka, jednom mislim i Spartak iz Subotice. Kako znam? IZ BSK Borče je po istom principu kao Fejsa iz Kule, u Partizan došao Stefan Savić, koji je posle prodat u Mančester siti. Sve vreme dok je Savić igrao za Partizan, Borča ih je puštala, nadavši se da će biti brzo prodat i da će dobiti deo novca. Ako ne bi pustili, Partizan bi mogao da odugovlači sa plaćanjem ili im možda ne bi isplatio. Takođe, Metalac iz Gornjeg Milanovca. Njihov predsednik je Dragoljub Vukadinović, član UO Partizana i potpredsednik FS Srbije. To je lako zaključiti."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track